![]() |
Płyty CDR, które nagrywają się z magiczną prędkością 48x!
Witam i proszę WSZYSTKICH, którzy znają marki i modele płyt CDR, które można nagrać tak jak podano wyżej o zamieszczanie specyfikacji owych płyt.
Z góry bardzo dziękuję!! |
wiem że niedługo mają być takie TDK ale na razie takich nie ma :(. Sam mam z nimi problem... A jaką masz nagrywrkę ?
|
Ja posiadam LiteOn'a 40x kręconego na 48x
|
sa takie Verbatimy, ale chyba jeszcze do Polski ich nikt nie sprowadza :)
|
Te Verbatimy, to takie w jasno niebieskich opakowaniach??
|
i maja napis 48x
|
Caly czas tu mowimy o CDRach certyfilowanych do predkosci 48x. A czy nie pojda inne, wydane gdy takich predkosci nie bylo, np. 40x? Bo np. u mnie na Teacu 24x chodza na full wszystkie CDRy z mniej wiecej roku wstecz (16x, 12, firmowe czy noname'y - procz Esperanzy 24x oczywiscie :-) ) takze moze warto poprobowac jakichs nowych nosnikow z 'mniejszym' napisem. Bo ta 'certyfikacja' plyt do predkosci to moim zdaniem troche taki pic na wode bo skad wiadomo ze CDR nie pojdzie wyzej niz obecne nagrywarki potrafia? Moze 48x pojda kiedys na 60x? Przeciez to nie CDRW! A jak spalicie plytke za 1zl to wielka krzywda sie wam nie stanie.
Pozdr. Luke. |
ja mam taką płyke co się nagrywa x48, jest to LiteOn professional multi-speed 700 MB CDR
|
Sa takie plytki BTC jest na nich napisane allsped sa 700 MB i ida jak zloto razy 48
Arni |
taka predkoscia "idzie" wiele plyt nagrac ( 24x,32x itp) ale czy rusza u innych to juz zupelnie inna historia
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:52. |