Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z nagrywarką albo z płytami dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nagrywarka-albo-plytami-dvd-80914/)

kebul 29.12.2008 11:49

można jeszcze zainwestowac w plytki dvd tdk ScratchProof. problem zarysowan plyt zniknie :-)

nimal 27.12.2008 12:15

co tez czynimy niniejszym :)

yahol 27.12.2008 12:05

IMHO=In My Humble Opinion ***8594; moim skromnym zdaniem (MSZ)
Wiec, mozecie sie z nim nie zgadzac :)

nimal 27.12.2008 11:59

teraz zadziej, ale kiedys meczylem strasznie moje Verby +RW
zarowno 2,4x jak i potem 4x
wolniejsze sprzedalem czas jakis temu na forum, czworki do dzis dzialaja, ufam im, nagrywam i bez sprawdzania pakuje ;)
wiec to nie prawda, ze wszystkie RW padaja! fimowe sa ok
uzywam BenQ na USB i tych nienawidzonych i pogardzanych slimowych Matsushit i Toshib... i problemow na razie brak ;)

ed hunter 27.12.2008 10:34

Co za herezje, że wszystkie płyty DVD-RW sypią się po kilku nagraniach?!!! (Chyba, że na LG tak jest? :>)
Moje Verbatimy DVD-RW (+ też) 4x mają się świetnie, a niektóre z nich były nagrywane po kilkadziesiąt razy (szczególnie 2 pierwsze sztuki z indeksem 2x) :taktak:
TDK zaczynają zdychać, ale też były nagrywane więcej niż 10 razy.
Mam jeszcze 3 Memorexy 2x i te też dają radę.
Wszystkie wynalazki jakie kupiłem skończyły swój żywot bardzo szybko, ale Verbatimy działają bezproblemowo.

yahol 27.12.2008 01:48

IMHO - wszystkie plyty DVD-RW sypia sie po kilku, a nawet jednym nagraniu.
Jezeli napawde chcesz i potrzebujesz uzywac plyt wielokrotnego nagrywania, stosuj DVD-RAM.
Tylko RAMy nie chodza w odtwarzaczach DVD - wiec rozumiesz.
I dalej - plyty DVD-/+R sa tak tanie, ze i nie warto kupowac DVD-RW za wielokrotnosc tej ceny, i serio - DVD-RW sypia sie bardzo szybko.

joujoujou 27.12.2008 01:37

Wszystkie są do kitu, to i wszystkie się po kilku nagraniach sypią. :taktak:

:glaszcze:

Aby się upewnić, czy wina leży po stronie nośników, na początek zakup choć jednego verbatima i pomęcz go trochę. :]

Bródka 27.12.2008 01:35

Cytat:

Napisany przez soboliero (Post 989605)
No może i nie są, ale żeby wszystkie sie tak sypały po kilku nagraniach?

Tak, bo takie sa zlej jakosci plyty i jedyne wyjscie to kupowac markowe plyty

Cytat:

Napisany przez soboliero (Post 989605)
Nie jestem pewny czy to wina mojej nagrywarki, ale w innej płycie, która była kiklukrotnie nagrywana przy brzegu płyta sie starła.

Bo plyta jest zle wyważona i za bardzo sie lamie przy wyższych obrotach stad masz te zadrapania na brzegach

soboliero 27.12.2008 00:42

No może i nie są, ale żeby wszystkie sie tak sypały po kilku nagraniach?
Nie jestem pewny czy to wina mojej nagrywarki, ale w innej płycie, która była kiklukrotnie nagrywana przy brzegu płyta sie starła.

Bródka 26.12.2008 18:15

Kup pozadne plyty tzn verbatim bo memorex to nie sa dobre plyty

soboliero 26.12.2008 17:36

Problem z nagrywarką albo z płytami dvd

Witam. Niedawno kupiłem nagrywarke Lite-on ATAPI DVD A DH20A4H oraz kilka płyt dvd-rw marki Memorex. Problem jest taki, że po 2-3 nagraniach na tej płycie napęd pzrestaje ją widzieć. Widzi inne płyty, ale tej nie widzi. Problem powtórzył mi sie już w 3 płytach tej marki, na innych nie sprawdzałem , bo na razie nie mam. Magrany materiał dvd widzi odtwarzacz dvd stacjonarny, a już kopmuter go nie widzi. Nie można też tych płyt skasować.
Mam nero 8 i Winowska XP SP3.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19.