![]() |
Corsair Flash Voyager 8 G problem
Witam mam problem z pamięcią flash ma ona 8 G pojemności a nie mogę wgraćna niego gry która ma 4,8G ,wywala jakiś błąd co jest nie tak????
|
Jeśli piszesz "jakiś błąd" - nie spodziewaj się konkretnej odpowiedzi. :nieee:
Wróżka jest na urlopie. :mruga: |
Cytat:
Chyba o ten problem chodzi, jak nie to sprecyzuj jaki błąd wyskakuje, wróżkami nie jesteśmy. |
Tak jesi masz racje dokładnie o to chodzi da się coś z tym zrobić ?
|
Cytat:
Jest jeden sposób, żeby zmusić pena do sformatowania na NTFS, ale nie zawsze to działa, możesz spróbować: - podłączasz pena - prawy klik na niego i wybierasz Właściwości - wybierasz zakładkę Sprzęt - wybierasz pena z listy i klikasz Właściwości - w zakładce Zasady zaznaczamy opcję Optymalizacja wydajności Po tym zabiegu znowu prawy kilk na pena i formatuj, wybierasz NTFS i formatujesz. Jeżeli masz Viste to przy prawym kilku i opcji formatuj będziesz już miał bez kombinowania do wyboru NTFS. To tyle co można zrobić, ja bym jednak podzielił obraz na części, jak już wspomniałem pendrivy są przystosowane do FAT. |
można też sformatować do NTFS programem...HP USB Disk Storage Format Tool
|
Za forum PCLab
... a żeby sformatować pena w NTFS trzeba zrobić tak: Wejść w mój komputer, kliknąć prawym przyciskiem myszy na penie i wybrać właściwości. Otworzy się okienko i trzeba wejść w zakładkę Sprzęt. Tam zaznaczasz na liście pendrive'a i naciskasz właściwości. Otworzy się następne okienko w którym wchodzisz w zakładkę Zasady i wybierasz Optymalizacja wydajności. Potem OK i OK i voila. Można formatować w NTFS. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |