![]() |
noob question xD
ściągnąłem elf-pack 6 nagralem ok wszystko ok do momentu proby zainstalowania FMCB daje normal i pisze ze nie znaleziono BOOT.ELF daje zeby kontynuowalo ale zwiesza sie po nacisnieciu "X" ... nie mam modchipa ale swap'a
ps.jak uruchomic kopie gier z psx'a na ps2 |
To normalne. Wina leży po stronie FMCB i sposobu "dostępu" do płyty. Nie masz szans wgrać FMCB z tej paczki z zewnętrznymi plikami. Więc albo zaintalujesz tak jak jest i potem resztę sobie dograsz z mass:/, albo od razu skopiujesz cały ten folder FMCB na mass;/ i stamtą odpalisz instalator.
A kopii gier z PSXa nie uruchomisz na FMCB. Nigdy (z płyty oczywiście). Kiedy wyjdzie emulator PSXa, tak, ale to pewnie nieprędko. Nazwa tematu jest genialna... |
nie wykrywa mi pendriva, czytnika kart, telefonu...
czyli jesli gra bedzie na dysku kopia gry zadziala? a i czy mozna podlaczyc bezposrednio dysk z ps2 przez kabel usb-usb? |
Podłączyć można tylko po co? To USB1.1 jest. ;)
No to w takim razie, radziłbym Ci przygotować własną płytę z FMCB w root. Gra jaka? z PSXa? Nie. Kiedy wyjdzie wspomniany emulator będzie można je uruchamiać z hdd, mass, host i cdvd. Na chwile obecną używając FMCB nie uruchomisz kopii gier z PSXa - jedynie oryginalne nośniki (z obu regionów). |
to niezbyt ciekawie :/ robie to z mysla o kopiach z psx'a xD
ale wsumie widzialem gdzies PSXLAUNCHER.ELF ... |
Można go używać tylko na V9. Ale w przypadku FMCB raczej możesz zapomnieć - płyta nie przejdzie weryfikacji w napędzie i nie da się tego ominąć w tym przypadku.
Wlutuj modchip albo czekaj na emulator. |
z modchipem ruszy wszystko tj. gry z psx'a oryginalne i kopie?
|
Tak ,będą działać kopie i oryginały.
|
ok thx a teraz i innej beczki :P
przeczytalem na forum sksapps.com ze na moim slimie (scph 77004) ruszy psxlauncher i nie wiem co o tym myslec.... |
|
Cytat:
|
|
//i za "multi-threading" ;]
Przeczytaj najpierw link, który wrzucił jou. Potem PS2 FAQ bo obawiam się, że zaraz zaczniesz zadawać milion nie związanych ze sobą pytań. Jedno zagadnienie = jeden temat. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:48. |