![]() |
Problem z SDI
mam pytanie do ludzi z SDI: od jakiegos tygodnia, czy nawet wiecej cos mi siem ***. otoz: normalnie wlaczam kompa, lacze sie z netem (bez problemu: 'weryfikacja nazwy uzytkownika i hasla' jest) i niby wszystko OKi. Ale nie moge nic wlaczyc! GG dziala jak nie podlaczone do netu, tak samo inne programy (FTP, Kazaa, outlook - nic nie dziala!!!), gdy wpisuje siakis adres w IE, to wyskakuje mi napis ZAWSZE, ze nie mozna wyswietlic stron, i kaze mi wciaz odswiezac, co i tak NIC MI NIE DAJE!!!! pociac sie mozna normalnie! powiedzcie mi jak wiecie, czy musze dzwonic do ***onej tepsy, czy da sie to w inny sposob rozwiazac???? aha: trasfer po polaczeniu jest siakis mierny (bare bitow, czasami bajtow or kilo - ale rzadko), wiec moze to cos tpsa ma ****ane z laczem, a nie ja????????????????????????????
|
czy ktos moglby mi pomoc???? prosze...
|
zpinguj serwer tpsy to zobaczysz czy pakiety są tracone czy dochoodzą w 100% jesli tracą sie po drodze dzwoń do nich !
pozdro 6 |
czy ma ktos jeszcze siakis pomysl??? narazie nic nie dziala:(((
|
czy ma ktos jeszcze siakis pomysl??? narazie nic nie dziala:(((
|
Miałem kiedyś ten sam problem. Otóż wziąłem kompa z ustawieniami do sieci lokalnej - konkretny IP w konfiguracji SIEĆ. Kreator połączeń internetowych nic nie zmienił!
Wystarczyło zmieniż na automat. Cytat:
|
Do Tepsy nie masz co się wybierać, sprzedają HIS'a a konfiguracją zajmujesz się sam.
|
najpierw sprawdz ustawienia sieci, czy tcp/ip jest zainstalowane, czy nic nie walnelo sie. jesli nie, to odpal wiersz polecen daj polecenie: route PRINT - zobacz jakie masz adresy przyznane, jakie bramki do sieci. jesli takie jak powinny byc, to raczej masz wszystko w porzasiu skonfigurowane, protokoly sa OK, i bramki tez sa w porzasiu, to POWINNO dzialac. daj potem: ping www.wp.pl i zobacz jakie sa odpowiedzi.. jak nie ma to sprubuj pinga dac na same adresy IP. jezeli dziala na numery IP, to masz cos z serverem DNS skopane. jak nie dziala, to mozesz miec zwalone oprogramowanie (reinstalacja windy) jak nie pomoze, to dzwonic do TPSA i reklamowac (wiem, wiem.. to bedzie trudne....:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |