Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Swap 3.8 i aktualizacja kodów (https://forum.cdrinfo.pl/f106/swap-3-8-aktualizacja-kodow-81011/)

emo2000 03.01.2009 18:35

Swap 3.8 i aktualizacja kodów

1.Czy jest możliwość aktualizacji kodów w swapie 3.8??

2.Czy można skonwertować save z ntsc do pal??

Pytam bo na innych forach odpowiedzi nie ma lub jest nie jasna. Prosiłbym o szybką odpowiedź.

Berion 03.01.2009 20:40

Kody są te same co dla AR2 (Action Replay V2). Nie wiem, czy SM38 zapisuje/wczytuje listę kodów z zewnętrznego pliku na mc/mass. Możliwe, że tak. Zajrzyj na stronę swapmagic3.com do guide/faq.

To kiepski i przestarzały cheat engine. Jedyne dwa sensowne, których się dziś używa to Code Breaker i Action Replay Max.

---

Nie zadawaj kilku niezwiązanych ze sobą pytań w jednym temacie.
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...aq/strona9.php

emo2000 03.01.2009 21:20

A można wypalić płytę / zgrać na memorkę codebreakera lub action replay max??? Słyszałem że na kopiach bezpieczeństwa nie pogram na czitach, ale podobno fmcb pozwala na taki chwyt. Berion może coś o tym wiesz??

Berion 03.01.2009 22:05

Można, ale jak z oryg. to trzeba je grzebać bo mają różnego rodzaju zabezpieczenia. Temat rzeka w sumie.

Najlepsze rozwiązanie to CB z mass.

emo2000 03.01.2009 23:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 992128)
Można, ale jak z oryg. to trzeba je grzebać bo mają różnego rodzaju zabezpieczenia. Temat rzeka w sumie.

Najlepsze rozwiązanie to CB z mass.

Umiem odpalać programy z mass za pomocą ulelfa. czy taki codebreaker będzie chodził z moją kopią bezpieczeństwa??? I czy będzie potrzebny FMCB??

Berion 04.01.2009 09:23

A dlaczego miałby nie chodzić? Jeśli wolisz Swap Magic to Ci FMCB do tego niepotrzebny.

Uruchom patcher ffgrievera adekwatnie do wersji CB, którą posiadasz, zaznacz opcję "no hdl patch" i kliknij w panel patch.
http://psx-scene.com/forums/ps2-home...-load-hdl.html

emo2000 04.01.2009 14:14

na mass mam wrzucić samego elfa czy tez inne pliki (jak tak to jakie)???
Próbowałem z wersją 9.2 i 9.3 i d**a. Po załadowaniu elfa z ulelfa pojawia się black screen i tyle.
O co chodzi z tym gamestop version??
Mógłbyś upnąć na rapida działającego CB na mass?

Hipersonik 04.01.2009 16:36

Przerabialem podobny temat dwa dni temu dzis mi wszysko smiga az milo jezeli masz HDD i uzywasz HLD to moge Ci wyslac CB V10 ktora dziala z mass i odpala odrazu HDL i wszystko dziala i powiem Ci ze polecam wgranie FMCB na MC a uLF i reszte na mass , mozesz sobie podlinkowac programy i wybiersz jej w menu Browser super sprawa duze ulatwienie

ps. przy takim rozwiazaniu uaktualnienie kodow w CB jest banalnie proste sciagasz kody z http://www.codebreaker.com/ zapisujesz na pena i wtykasz do sonki odpalasz CB i aktualizujesz w mignieniu oka :)

emo2000 04.01.2009 17:23

Chciałbym kopie odpalać ze swapa a Codebreaker bylby zamiast tych kodów w swapie 3.8.

Hipersonik 04.01.2009 17:45

wiesz jak to zrobic z swapem to nie wiem dlatego pytalm czy masz konsole zmodyfukowana i HDD :(

emo2000 04.01.2009 17:57

Właśnie teraz wgram FMCB i może tak pójdzie. Nie chcę korzystać z ESR. Bym odrazu przechodził do browsera i odpalał swapa. Hipersonik w sprawie tego CB 10 to wejdź na PW

Berion 04.01.2009 20:07

Cokolwiek uruchamiane po FMCB z DVD musi mieć spatchowaną tablicę UDF. CD oczywiście już nie wchodzą w grę. Na cholerę Ci ten Swap?

A to, że masz czarny ekran po uruchomieniu CB świadczy o jakimś pirackim syfie z sieci, albo... masz Slima. Nie wiem na ile to prawda, ale podobno jest jakiś konflikt z CB v9.x i modułami usbd.

---

Wracając do tematu: wykasuj jakiś kod z listy w SM v3.8 i zapisz (o ile jest taka opcja) na MC te kody. Wtedy oznaczałoby to, że można i aktualizować (skoro wczytuje z zew. medium). Nie mam tego programu, kupować nie zamierzam, ani ściągać tym bardziej.

Jeśli zapisuje to pomyślimy nad ich modyfikacją.

emo2000 04.01.2009 22:44

Na swapmagic3.com znalazłem coś takiego
Q: I wanted to know will any cheat devices (codebreaker, action replay,gameshark, etc,) work with the swap magic, I have backup games and want to use the swap magic3 to play them but, I also want to use come cheat codes from the device on the games from time to time, and wanted to know which device will work if any, THANKS for listenening
A:Gameshark is compatible with Swapmagic3,com, First of all you should set
the cheat code in Gameshark, And then you can boot the console by Swapmagic3
and play your game disc,

co o tym sądzicie??

---------------------------------------
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 992440)
Cokolwiek uruchamiane po FMCB z DVD musi mieć spatchowaną tablicę UDF. CD oczywiście już nie wchodzą w grę. Na cholerę Ci ten Swap?

A to, że masz czarny ekran po uruchomieniu CB świadczy o jakimś pirackim syfie z sieci, albo... masz Slima. Nie wiem na ile to prawda, ale podobno jest jakiś konflikt z CB v9.x i modułami usbd.

---

Wracając do tematu: wykasuj jakiś kod z listy w SM v3.8 i zapisz (o ile jest taka opcja) na MC te kody. Wtedy oznaczałoby to, że można i aktualizować (skoro wczytuje z zew. medium). Nie mam tego programu, kupować nie zamierzam, ani ściągać tym bardziej.

Jeśli zapisuje to pomyślimy nad ich modyfikacją.

Skąd mogę ściągnąć te kody do swapa??? wtedy bym sprawdził

Berion 05.01.2009 00:10

Kompatybilny to jest każdy, tyle że w niektórych przypadkach trzeba zdjąć dongle'a itp. Między innymi po to są te patchery i różne wersje (np. wersja CB crackowana przez gamestop).

---

Nie ma czegoś takiego jak kody do Swap Magic. SM używa cheatów ARV2 i takie też należy wpisywać. Można oczywiście konwertować kody różnych producentów i surowe na te, które Ciebie intereseują. Nie wiem tylko jak z MasterCode.

Ja tam zawsze używam surowych z CB bo wiadomo co i gdzie jest patchowane, a nie jakieś idiotyczne numerki i cyferki...

emo2000 05.01.2009 20:39

Swap wczytuje kody z memorki. Odkryłem to ponieważ mogłem dodać nowy kod do gry(hashcode) i go zapisać na mc. Zatem w sieci na pewno krążą jakieś cheat packi do swapa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13.