![]() |
Cytat:
Także rozumiem ból. ;) |
Zuploaduj gdzieś swojego NIEMODYFIKOWANEGO save-a i podaj linka ;)
|
No to mnie nie pocieszyles ta informacja... 80 godzin grania w ...... sam wiesz gdzie... no ale trudno przynajmniej wiem ze nie ma co kombinowac z tym...
|
Jeśli gra wykrywa save'a, ale przy próbie załadowania wyrzuca taki błąd to znaczy, że save'y pomiędzy poszczególnymi regionami różnią się budową - nic z tym nie zrobisz.
|
Mam lekki problem sprawa wyglada nastepujaca zmienilem nazwy dokladnie jak nalezy i gra wykrywa save'a ale pisze ze jest uszkodzony dla pewnosci sprawdzalem tez z innymi save'ami i bylo to samo
sciezka przed zmiana BASLUS-20896MH po zmianie BESLES-52707MH jest moze jakis program do zmiany regionu? albo czy da sie jakos innaczej zmienic region? albo cos przeoczylem? |
Jeszcze więcej szczegółów. ;] Podaj wszystkie ścieżki przed i po. Tytuł gry i treść komunikatu.
|
Zmieniłem nazwę na taką jaką robi gra i po podstawieniu save'a gra mówi że save jest błędny.
|
Więcej szczegółów bo po Twoim poście nie wiadomo co konkretnie zrobiłeś.
|
zmieniłem nazwę na PAL - owską i lipa.
|
Tak. Przecież tego nie bierzesz z kosmosu. Musisz wiedzieć jak wygląda nazwa save'a w PAL i NTSC jeśli chcesz je zmieniać. Logiczne przecież. ;]
A przykład jest w PS2 FAQ właśnie. Dokładniejszego się nie da zrobić. |
ja też nie łapię. zrób to na przykładzie. folder z ntsc nazywa się BASLUS-21627PROFILE. Zmień ją (tą nazwę) na PAL. Bo ja mam problem jak zmienić ten numer 21627 aby powstał PAL.Czy ten numer 21627 to numer katalogowy??? Bo jak go nie zmienię to wtedy gram mi save'a nie wykrywa
|
Cytat:
ID składa się na numer katalogowy gry + numerki/literki jakie sobie wymyślił developer. ID jest nazwą folderu z save'm i save'a. Oba muszą się oczywiście zgadzać. W 90% przypadków save'y PAL i NTSC, różnią się między sobą tylko nazwami. Stąd możliwość "zmiany regionu" poprzez zmianę nazwy. Cytat:
|
Zmiana regionu save'a
Mam 2 problemy z save'ami
1.Otóż posłużyłem się opisem tutaj http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...aq/strona9.php i chcę zmienić region save'a z gry jackass the game. zamieniłem ID w ps2 save builder z BASLUS-21627PROFILE na BESLES-21627PROFILE tyle, że w przykładzie na stronie nie opisano jak zmienić numer w ID. Czy trzeba go zmieniać?? Jeśli tak to na jaki numer?? 2. Po podmianie save'a z gry Tekken 5 na save 100 % nie mam możliwości wybrania vs battle. O dziwo ten tryb jest dostępny od początku gry. Czy na to może mieć wpływ program jakim zrobiono save'a???(rozszerzenie *.max)(dostępne są save'y zrobione innymi progsami, ale są NTSC) Próbowałem z dwoma save'ami pal (różnymi ale o tym samym rozszerzeniu przed extractem ( czyli*.max) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02. |