Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Przenośne dvd Overmax - firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f108/przenosne-dvd-overmax-firmware-81042/)

kekacz 05.01.2009 17:36

Przenośne dvd Overmax - firmware

Mam problem. Posiadam przenośne dvd z funkcją tv o nazwie Overmax OV-PDVD-102. Wg opisu odtwarzacz ten ma czytac polskie napisy do divxów itd. Mój egzemplarz tego nie potrafi. Ba, informuje w menu, że ta opcja jest niedostepna. Sprawdzonych było kilka płyt, które działają na stacjonarnym. Może jakieś przekłamania wdarły sie do firmware? Problemem jest znalezienie w necie odpowiedniego pliku, aby sprawdzić. Całe google milczą na temat firmware do tego modelu, a ogólnie rzecz biorąc tylko jedna strona wspomina o istnieniu takiego urządzenia.
Może ktos z Was zetknął się z firmware do tego modelu?
Ostatecznie będe zmuszony oddać to to do MM.

joujoujou 05.01.2009 21:42

Wątpię, by ktoś się zetknął, ale cuda się zdarzają. :mruga:

Oddać możesz, przecież towar jest niezgodny z umową. :taktak:

mensir67pl 06.01.2009 00:01

tak pisali kiedyś...

Cytat:

bardzo fajny sprzęt a jeśli się dokupi antenę koronę to wszędzie mamy zasięg jedyny problem jaki mam to że nie czyta mi napisów ale to nie problem dzwoniłem i mają mi przesłać softa nowego i po problemie .bardzo fajny kombajn polecam jestem kierowcom tira i u mnie się super sprawuje
Dodano:2008-07-26 13:26:17 od:mexyk1977radom@buziaczek.pl

sobrus 06.01.2009 08:32

Formatów napisów jest mnóstwo. Może format jest zły :idea:

kekacz 06.01.2009 08:34

z pomocy technicznej overmania.pl przyszedł mail z firmware, się sprawdzi

joujoujou 06.01.2009 20:43

A jeśli faktycznie się sprawdzi, to podziel się nim z nami - może jeszcze komuś kiedyś się przyda? :idea:

:D

kekacz 07.01.2009 09:52

Ilość załączników: 3
Nie zadziałało. Sprzęt wraca do MiejskiejMacalni.

Nie mniej wrzucam pliki dla potomnych. Pociachane bo limit nie pozwala wrzucić na raz.

mensir67pl 07.01.2009 13:28

Cytat:

Napisany przez kekacz (Post 993362)
Nie zadziałało. Sprzęt wraca do MiejskiejMacalni.

Nie mniej wrzucam pliki dla potomnych. Pociachane bo limit nie pozwala wrzucić na raz.

a było możne w opcjach wybór kodowania ...

kekacz 07.01.2009 13:34

Opcje znajdujące się we wszelakich menu jakie udało mi się wywołać nie uwzględniają zmian kodowania.

joujoujou 07.01.2009 21:31

No cóż, szkoda. :smutny:

Tym bardziej, że miało być tak pięknie. :kreci_gl:

idzii 12.03.2009 17:07

Warto było dorzucić parę groszy więcej i wziąć Mistralka np. takiego jak tutaj...

To już sprawdzona firma, od 10 prawie lat na rynku, a sprzęcik śmiga aż miło i napisy polskie też czyta.

adres sklepu dla zainteresowanych

Polecam i pozdrawiam ;)

kekacz 13.03.2009 07:59

A w międzyczasie overmax wrócił do ... producenta (chyba) i okazało się, że jest jeszcze nowszy firmware i tam go wczytali. Teraz urządzenie działa bezproblemowo.

idzii 08.09.2009 11:08

Tymczasem firma Mliarst właśnie wprowadza zupełną nowość czyli przenośny odtwarzacz z hybrydowym tunerem analogowym i cyfrowym DVB-T. Idealne rozwiązanie dla wszystkich pragnących oglądać TV w każdym zakątku Europy i w Polsce obecnie, a także po wprowadzeniu naziemnej telewizji cyfrowej.

darolo1 08.09.2009 19:05

REKLAMIARZ! Czemu nikt jeszcze tego posta nie skasował ani warna mu nie dał?

AGATA32 19.09.2009 09:08

dvd mistral

Ludzie!!Błagam uważajcie na tego Mistrala.Ja z meżem straciłam 3 dni na ''to coś''...otóz zakupiliśmy wjednym supermarkecie model o którym jest powyżej napisane że moze odbeirać tv cyfrową w Polsce na MPEG4.Tak tez nas zapewnial sprzedawca oraz opis produktu zamieszczony zarówno na opakowaniu jak i w prospekcie reklamowym.Jakże wielkie było nasze zdziwnienie kiedy nasz kolega który jest akurat pasjonatem wszystkich nowoczensych rozwiazan technologicznych poprostu stwierdził ze nas oszukano ponieważ urządzenie nie zawiera tunerea MPEG 4 tylko jakiś tam inny MPEG.w każdym to coś zupełnie innego i nie pozwala na odbiór w TV cyfrowej w Polsce.:wow:
Na następny dzień wrócilimsy do punkyu obsługio klienta.Zapewnano nas że to moze ''jakaś jedna pechowa sztuka ''.Otrzymalimsy na wymianę nowy(po awanturze).Niestety okazałao się ze to samo co pierwszy.Znowu na nastepny dzień do Punktu Obsługi Klienta.tym razem zaproponowano nam natychmiastowa wymiane i inny prostszy model ale z więszym ekranem też Mistral.Postanowlimsy zprswdzić na miejscu wszystkie głowne funkcje.Po włożeniu płyty dvd urządzenie nie czytało tejże płyty.I tak zakończyło się moje pierwsze i ostatnie doświadczenie z MISTRAL.Dziwi mnie tylko jak takie firmy istnieją?Nie ukrywam ze mialam zamysl złożyć takze skargę na Supermarket do Praw Ochrony Konsumenta ale pieniądze oddali i jescze bardzo przepraszali tak więc podarowałam sobie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.