![]() |
Rozumiem więc.. Testy przeprowadzone na starym napędzie nie są do końca wiarygodne.
Oky. Dzięki za tą odpowiedź. Bardzo pocieszająca. |
Jezeli ci ten litek tak zle nagrywa to i testowac bedzie zle, bo im lepsza korekcja bledow na nagrywarce tym plyta bedzie lepszej jakosci na tescie
|
Ilość załączników: 2
Kupiłem DVR-216D i jest prawie bardzo dobrze. No cóż. Lepiej już chyba nie będzie, a i w normach unijnych wypalona DVD się mieści, więc.. takie wyniki muszą mi chyba starczyć:
DVD TDK+R Załącznik 50839 DVD Verbatime+R Załącznik 50840 Jeśli ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego na nowej nagrywarce pojawił się na Verbatim'ach taki skok byłbym zaskoczony. Podczas wypalania nie obciążałem procesora a same pliki mają po ~300mb. (Chyba lepiej zapomnieć o tym programie i cieszyć się z każdej wypalonej płytki xD ) |
Po pierwsze testuje sie plyty z predkoscia 4x a nie 8x, a po drugie jak juz nagrywarka ci tak nagrywa to wywal ja i kup nowa
|
Ilość załączników: 2
Pięć kolejny płyt TDK+R nagrywało się w podobny sposób (2 nie dało się w pewnym miejscu odczytać). Jako że nawet ostatnia płyta z poprzedniego cake TDK-R nagrała się b.db., awarię sprzętu z miejsca wykluczyłem. Moje podejrzenia okręciły się wokół zakupionych nośników.
Kupiłem więc płytki Verbatim +R AZ+ jednak problem się tylko pogłębił. Test drugiego nośnika wygląda podobnie jak pierwszego: Załącznik 50767 Załącznik 50768 Wyczyściłem go - bez różnicy. Przed laty wypalałem na tej nagrywarce płytki TDK+R i nie było najmniejszych kłopotów. Obecnie różni się tylko firmware (najnowsze znalezione poprzez CDRinfo). Za parę dni postaram się skołować jakiegoś -R, jednak być może już dziś możecie powiedzieć co dzieje się z moim napędem, oraz jak można mu pomóc? |
TDK to szaaaajs. Tak na prawde to prawdopodobnie nie jest nawet TDK.
Co do płytek +R i -R to +R są technicznie lepsze i większość nagrywarek nagrywa je lepiej. |
Walnięta płyta czy tak to już jest z DVD+R?
Od lat nie nagrywałem nic na płytach +R. Kupując ostatnio cake zdecydowałem się na właśnie tego rodzaju płyty TDK.
Po nagraniu pierwszej płytki stwierdziłem, że coś jest nie tak. Podczas odczytywania transfer w pewnym momencie spadł poniżej 1000. Upierdliwe, gdyż na dane z płytki trzeba czekać potwornie długo. Wynik testu pierwszej płytki: http://images47.fotosik.pl/47/d1a1fd7477ed5129m.jpg Jedna padła? Od niepamiętnych czasów nie miałem takiego przypadku, ale czasem tak ponoć bywa. Nagrałem jeszcze raz dane. Wynik testu drugiej płytki: http://images31.fotosik.pl/433/d4f411e732a4b528m.jpg Można powiedzieć, że pierwsza płytka nie nagrała się prawidłowo? Odczytuje dane, ale z olbrzymią stratą (problem z odczytem danych?). Przypadek, czy płytki +R często powodują takie kłopoty? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |