![]() |
Ashampoo Burning Studio,CDburnerXP czy DeepBurner,który najlepszy?
Mam nadzieję,że w dobrym dziale umieściłem ten temat.Mam pytanie:który z tych programów freeware byłby najlepszym programem do nagrywania i kopiowania płytek?
Obecnie używam, do wypalania płytek, programu Nero 6.6 w wersji OEM.Tak szczerze mówiąc, to trochę mi się znudziło Nero i chciałbym wypróbować coś innego.Prosiłbym o opinie na temat tych programów i pomoc w wyborze. |
Ja uzywam ashampoo. (w sumie to pendraka najczesciej :P)
Normalnemu uzytkownikowi wystarczy. Zawsze mozesz poczytac opinie na dobrychprogramach.pl i sam wybrac. |
ImgBurn - niezastąpiony w większości przypadków. :taktak:
|
Z tych wymienionych Ashampoo. DeepBurner jakiś taki do bólu prymitywny, CDBurnerXP wydaje mi się mało niezawodny (ale to moze subiektywne).
A ogólnie zgadzam się z poprzednikiem - ImgBurn. |
ImgBurn i czasami Nero6
|
ImgBurn i czasami Roxio.
|
W opisie programu jest napisane,żeImgBurn jest programem przeznaczonym do nagrywania obrazów płyt CD/DVD.A czy ten program nagrywa także płytki DVD/CD i czy też kopiuje te płytki?
A co do programu Roxio,to jest on chyba płatny? |
|
Znalazłem jedną z opinii na temat programu ImgBurn na stronie programosy.pl,a mianowicie:
Cytat: "Niestety program nie nagrywa plików mp3, a pliki srt choć nagrywa, to potem stacjonarny DVD ich nie czyta, a z Ashampoo czyta. U mnie na laptopie i nie wiem czy to ma wpływ" I jeszcze prosiłbym o odpowiedź na pytanie: czy ten program(czyli ImgBurn) nagrywa także płytki DVD/CD i czy też kopiuje te płytki? |
Kopiuje, nagrywa, tworzy...
http://forum.imgburn.com/index.php?showforum=4 |
Cytat:
Jak kopiować płytki tym programem?rozumiem, że wtedy po prostu wybiera się napęd źródłowy (czyli np. nagraną płytkę DVD) i napęd docelowy(czyli czystą płytkę).Tak akurat było w Nero. Sorry za pytanie,ale jeszcze nie używałem ImgBurn. |
Mam jeszcze takie pytanie:biorąc pod uwagę program Ashampoo Burning Studio 2009 i ImgBurn, to który z tych dwóch programów jest lepszy?
Sorry,że post pod postem,ale poprzedniej wypowiedzi nie mogłem edytować. |
Ja uzywam tylko tych obydwu bo sie wzajemnie uzupelniaja.
|
Cytat:
|
Ashampoo Burning Studio 2009
Burning Studio for ever ! I to za freeko na non-komerche z dobreprogramy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:59. |