![]() |
@kazadan
Proszę nie pisać postu pod postem. To nie czat, tylko forum. Jeśli coś chcesz dopisać, bo np. zapomniałeś, trzeba użyć funkcji EDYTUJ Możliwość edycji do 2 godz. od napisania postu. |
Najśmieszniejsze jest to że dysk pracuje bez problemu co wyklucza uszkodzenie kontrolera sata myślę że coś jest pokombinowane w biosie ale.... ostatnie 14 dni było bez problemu i wszystko chodziło jak trzeba
już próbowałem z ahci jest problem bo to jest ustawienie bezpośrednie wiec potrzebna jest reinstalka systemu a ide jest standardowo ustawione |
może spróbuj tryb SATA poprzełączać jak się da
(AHCI i IDE). O ile wiem w AHCI chyba bywają problemy. |
reset biosu już tyle razy próbowałem że już się żyga.... chce
próbowałem w różnych portach jest tak samo nagrywarka nie jest uszkodzona - sprawdzana na innym sprzęcie |
Próbowałeś w różnych portach SATA? A może nagrywarka jest uszkodzona?
|
reset biosu ...>? możne pomoże nie zaszkodzi
rozumie ze nagrywarka jest poprawnie połączona zasilanie działa |
Brak DVD RW w biosie
Witam
Mam pewien problem. Płyta główna Asus P5K - bios uaktualniony do najnowszej dostępnej wersji i nagrywarka LG oraz dysk Twardy Seagate 500 giga wszystkie urządzenia są na SATA. Chodzi o to że nie widzę w biosie nagrywarki a co za tym idzie nie ma jej w systemie, powiem że jest to bardzo frustrująca rzecz już skończyły mi się pomysły co z tym fantem zrobić Proszę o pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |