![]() |
Ja tu widze wszystko OK jest :P
A tego czy masz 3 talerze to sie z HDTune nie dowiesz :P A fakt, że Samsung pod jednym modelem dysku różny sprzęt sprzedaje to wiadomo nie od dziś. |
Cytat:
|
Co to za różnica ile ma talerzy.
Wyniki sa słabe. Ja mam takie same. Dyski z talerzami 250GB mają identyczne. Czyli ta 640tka na pewno nie ma 320GB na talerz. Podejrzewam ze to może 3-talerzowa 750tka z zablokowaną częścią pojemności. Przy prawdziwych 640JJ nasze dyski pewnie nawet nie leżały ;) Nawet gdybym się dowiedział że ma 2 talerze - to i tak co mi z tego - wyniki do kitu. |
Pytam jak sprawdzić ile ma talerzy bo być może to wersja 2 talerzowa tylko ja mam coś nie tak podłączone/skonfigurowane. ale skoro u ciebie są takie same to raczej mam felerne 3 :(. W takim razie jutro z rana jadę go wymienić, wezmę WD AAKS 640GB będzie troche glośniej, ale co tam przynajmniej Szajsung nie bedzie na mnie zarabiał!
|
Tak na serio nikt jeszcze nie udowodnił, że są 3-talerzowe Szajsungi.
Trzebaby rozebrać dysk. Tym niemniej w osiągów wynikałoby ze tak jest. |
Dysk nie jest uszkodzony, po prostu Samsung zrobił Cię w wała tak jak wszystkich innych, a wyniki na stronie głównej dotyczą pierwszej serii, której już dawno w sprzedaży nie ma.
Zgadzam się, że co za różnica ile talerzy, wyniki są jakie są - czyli marne. Nie wiem jednak czy jest sens wymiany na tego WD co podałeś bo average mają podobny, może czas dostępu nieco lepszy ale za to będzie trochę głośniej, zdecyduj sam ... pozdrawiam |
No dobra wymieniłem Szajsunga na WD 640GB AAKS, nawet jeśli będzie miał taka sama wydajność to ja przynajmniej będę spokojnie spal. Później go podłącze i dam parę testów dla porownania ze Szmelcungiem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:53. |