![]() |
|
Cytat:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...q/strona15.php |
Jest opisane w tutorialu. Przeczytaj najpierw całość, a dopiero potem coś rób. ;]
|
a jak sie robi kopię ??
|
Jeśli to nie jest model lasera, który był fabrycznie montowany w tych modelach konsoli, to nie tylko możesz, ale nawet musisz.
Tylko teraz będziesz mieć problem bo już zmieniłeś oryginalną pozycję lasera. A i zanim zaczniesz mazać eeprom to zrób jego kopię. |
Gdzieś na cdrinfo znalazłem info że trzeba pokręcić w konsoli przy laserze śrubki, kolesiowi dzialalo lecz slabo wczytywało a ja pokręciłem pare razy i mi śmiga jak nie wiem co, gorzej jest, gdy płyta jest bardzo porysowana, wiadomo nie czyta, mimo tego że laser nowy, chciałbym aby czytało, MOGĘ ZMIENIĆ EEPROM?
Cytat:
|
Dokładniej to oddać sprzęt do specjalizowanego serwisu...
|
Cytat:
|
Proponuje zmienić EEPROM ,sprawdzić rezystancje cewek,na końcu sprawdzić układ BA.
|
Zworka została ściągnięta ale nie wczytuje płyt DVD tylko CD, nieważne czy gry na psx czy na ps2, na CD wczytuje na DVD nie, wie ktoś na czym polega problem?
|
Tak ma znaczenie,leser nie rozpoznaje nośnika przez to płyta stoi w miejscu.
Cytat:
|
Zworka nie została ściągnięta, ale czy to ma coś wspólnego z tym że kółko się nie kręci?
Mam nadzieję że wiecie o jakie kółko mi chodzi :P o to gdzie się płytę wkłada. EDIT@: zworkę sciągne :D |
Ilość załączników: 1
To radzę go sprawdzić ponownie,fota zworki
|
Cytat:
|
@norbi94
montaż -> montować |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |