Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Uwalony TV-Out ? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/uwalony-tv-out-81315/)

Patrix 29.01.2009 21:26

Niestety, sprawdzałem wszystko, moduł na karcie nie trybi...
Karta pod systemem działa bdb -stabilna, na lcd bdb, tylko ten kitowy moduł się uwalił... :(

marynarz 29.01.2009 20:32

Synchronizacja moze sie rozjezdzac gdy jest wpiete inne zrodlo sygnalu. Chodzi o roznice potencjalow mas i prady wyrownawcze (niektorym wyskakuje bezpiecznik roznicowo pradowy).

Patrix 29.01.2009 18:14

Wszystkie inne sygnały są oczywiście odcięte (poza prądem|| ) :)

marynarz 29.01.2009 18:10

Masz podlaczony sygnal z TV analogowej, kablowki, czegokolwiek? Odepnij wszystko, zostaw tylko sygnal z komputera i zobacz czy znikna znieksztalcenia obrazu.

Patrix 29.01.2009 17:01

Pisałem już, że działało na tych samych kablach/sterownikach co teraz nie działa.
Na tych samych kablach/sterownikach na zapasowej starej karcie też działa.

marynarz 29.01.2009 16:54

Korzystasz z sygnalu S-Video czy Composite?

...Sygnał S-Video może być również przesyłany 21-pinowym uniwersalnym złączem SCART (popularnie nazywanym euro), ale ponieważ sygnał S-Video nie jest ujęty w standardzie SCART może zaistnieć konieczność przeróbki wtyczki euro (należy połączyć piny 15 i 20 kondensatorem ceramicznym o pojemności 470 pF, który odcina składowe stałe sygnału i zabezpiecza wyjścia przed uszkodzeniem), w przeciwnym wypadku uzyskany obraz będzie czarno-biały (brak sygnału koloru ***8211; chrominancji).

Na moj gust masz zle dobrany kabel, albo telewizor co S-Video po SCART nie obluguje. W moim TV tylko jedno zlacze SCART moze pracowac z S-Video.

Patrix 29.01.2009 16:53

sirius.pl KAPUT

Niestety chyba nici z gwarancji...

Napisałem do: rma@sirius.pl
tak jak radzili na stronie
CZYTAJCIE:

---------------------------------------------------------------------------------
Dzień dobry,
Firma Sirius.pl z dniem jutrzejszym kończy swoją działalność. Prosimy o kontakt z serwisem producenta.

W dniu 28 stycznia 2009 23:10 użytkownik [ty był email -ciach] napisał:
>
>Witam,
>
>Dnia 2008-01-17 zakupiłem kartę graficzną GeForce 7600GS Silent 256DDR2 128bit AGP TV/DVI
>Nr. faktury: [tu numer faktury -ciach] (wystawiona w Warszawie)
>Wyjście TV-Out na tej karcie zaczęło odmawiać współpracy. Obraz jest poszarpany i czarno-biały.
>Wcześniej przy tej samej konfiguracji wszystko działało - nic nie było zmieniane.
>(po umieszczeniu karty zapasowej wszystko działa poprawnie)
>Czy jest możliwość oddania karty *osobiście* do Sirius Katowice celem postępowania gwarancyjnego ?
>Pozdrawiam,
>
>[imie, nazwisko -ciach]
>
>
--
Pozdrawiam.
--------------------------------------------------------------------------------

Patrix 29.01.2009 16:21

Zobaczymy, obraz jest jaki widać czarno-biały i trochę poza skalą...

Jarson 29.01.2009 16:18

Skoro nawet TV nie wykrywa, to by pasowało, że z tym wyjściem coś jest nie tak. Przyjrzyj się mu jeszcze dokładnie, a potem powiedz panu w sklepie, że popsute... :(

Patrix 29.01.2009 15:38

Uwalony TV-Out ?

Ilość załączników: 4
Dzisiaj podłączyłem mojego GF N7600GS pod TV po TV-Out i doznałem małego szoku...
Gdy komputer jest w DOSie, BIOS, komunikaty POST, bootscreen windows itd obraz powinien pokazywać się na TV (zawsze tak było w przypadku nvidii) a tu NIC ! Pod systemem (drivery oryginalne z CD + update najnowszymi 181.22-whql) TV nie wykrywa, muszę ustawić *wymuszanie* wykrywania po TV-Out i wtedy pokazuje się mizerny obraz... Kabelek jest kompatybilny z kartą (znam problemy z kabelkami), bo po zakupie karty było wszystko sprawdzane pod kątem działania.

Po zamontowaniu starej karty graficznej GF256DDR z TVOut obraz na TV jest nawet bez ustawiania (DOS/Win).
Czyli co, uwalony moduł na karcie i gwarancja ? :(:ysz:

Mnie ten komp zaczyna wpieniać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:55.