![]() |
Podkrecanie LITEON'a 32x12x40x na wyzszy model
Co prawda nie udalo mi sie nic wiecej zrobic ale chcialbym zaczac ten topic i powymieniac informacje z ludkami ktorzy maja taki sam sprzecik.
Probowalem zarzucic flasha poprzez MTKFLASH z modelu LTR-48125W. Co sie stalo ? Windows, bios sprzet widzial, niestety NERO byl gluchy. Cale szczescie schowalem swoj stary bios w wersje .bin i moglem wszo odkrecic. Next Step to byla chec zarzucenia flasha z nagrywary wersji - LiteOn LTR-40125S, niestety wszystkie dostepne flashe sa w wersjach .exe i *** nie da sie z tym nic zrobic. Mam PROSBE do ludkow ktorzy maja wyzej wymieniana nagrywakre by udostepnili swoj bios w wersji .bin albo sam MISIEK moze ma na swoim skladzie taka pozycje. Jestem bardzo ciekaw czy chociaz na ten model bedzie mozna zmienic, rozni sie on szybkoscia wypalania cdr i odczytu plyt, wiec maybe sie uda. Czekam na odzew, jak sciagnac bios ze swojego liteona ? dokladny opis oczywiscie na cdrinfo.pl a konkretnie tutaj http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ potrzebuje wersje .bin biosa z nagrywarki typu LiteOn LTR-40125S oraz LiteOn LTR-40125W w celach przeprowadzenia drastycznych testow sprzetowych :P Z gory dziekuje za pomoc. |
Wszystkie dostępne biosy w plikach bin, i exe dostępne są na stronie
http://home.online.no/~magdyr/Firmware/ prowadzonej i aktualizowanej przez administratora Forum->liteon na CD-Freaks czyli niezastąpiopnego OC-Freak'a. |
uaktualnij NERO, a zobaczy nową nagrywarke, zrób test cdspeed to pakaze nową szybkość nagrywania, ja przeprogramowałem LTR 32125W na LTR48125W i jest super :)
|
http://home.online.no/~magdyr/Firmware/
OOO!!! Wlasnie tego mi bylo potrzeba. Thanks so much :-) |
macxxx ale ty masz wypalare 32125W a ja nie, i dlatego u mnie moze jej nero nie widzi a uzywam x.x.8.0 wersji, bo *** *** 8.2 ma Nero Express ktory jest do dupy i nie wiem jak sie go pozbyc bo orginalnie program smigal.
Btw. dzieks za linki ! |
maua lipa, nie moge rozpakowacy tych rarow w ktorych sa biny. WinAce sie nie radzi, wystepuja bledy chocbym nie wiem jak to drapal :( kto to wykumal ?
|
Podkręciłem LITEON'a 32125W na 48125W biosem VS02 i wszystko łądnie pięknie ale nie czyta mi płyt RW (próbowałem na kilku różnych) i nic.
Jak to się przedstawia u innych? |
ok po problemie winrar 2.90 sobie poradzil.
|
LTR 32123S to podkręcona wersja nagrywarki x24, to problem nie do przeskoczenia, u mnie płyty CDRW po zmianie BIOSu chodzą aż miło :)
|
podkrecalem model wymieniony w topicu i ***a nie idzie, nagrywara dostaje bzika.. wersje biosu z modelu LTR-40125S oraz W wydaje sie ze nie pasuja. Nero widzi max 12x przy cdr, co prawda czytaja sie plyty rw ale czas ich formatowania jest wieczny, do tego tacka, jak juz sie ja otworzy zapierdala w kolko na okreta jak szalona, ktos inny probowal kombinowac ?? ?? nie da sie tego modelu w zaden sposob podkrecic ?
lipa lipa =) |
Co do nero-express w wersji 5582 to wystarczy jak zmienisz numerek albo na stronce jest maly programik do zalaczania wersji standard lub express.
|
Cytat:
|
NERO 5.5.8.2
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52. |