Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Psp-2004 Slim fw5.03 hack? (https://forum.cdrinfo.pl/f106/psp-2004-slim-fw5-03-hack-81398/)

Berion 07.02.2009 01:50

Bo są tutoriale tam. ;]

Ehh... przyjdę jutro z uczelni to poprzeglądam to.

Ratirt 06.02.2009 15:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1001839)
Jest tak jak napisałem powyżej. Ważna jest jedynie płyta główna bo właśnie nie na każdej się da.

Poczytaj takie fora jak psp-updates czy psp-hacks. Ja nie mam kontaktu z tą platformą od ponad pół roku to i sceną się nie interesowałem za bardzo. Także jeśli chodzi o nowości w tym temacie to jestem już pewnie "sto lat za murzynami".

Witam. PSP-hacks czytalem. Nawet cos napisalem. Prosbe o wtajemniczenie w te hacki jaka plyta co i jak jak sie robi ten Firmware i o co z nim chodzi. Ale mnie zlali i jeszcze napisali ze w zlym topicu pisze bo to nie mozna tak pisac. No malo wazne. NIczego sie nie dowiedzialem konkretnego. I jak zawsze kazdu gada co innego. Bede musial i wlasnie do tego sie przygotowoje, samemu cos zadzialac bo jak zauwazylem kazdy jest madry ale jak zapytasz tak na powaznie o co chodzi to ci mowia ze masz all napisane. HEH zycie. Dzieki w wkazdym razie moze na tym Update cos znajde.

Berion 05.02.2009 22:56

Jest tak jak napisałem powyżej. Ważna jest jedynie płyta główna bo właśnie nie na każdej się da.

Poczytaj takie fora jak psp-updates czy psp-hacks. Ja nie mam kontaktu z tą platformą od ponad pół roku to i sceną się nie interesowałem za bardzo. Także jeśli chodzi o nowości w tym temacie to jestem już pewnie "sto lat za murzynami".

Ratirt 05.02.2009 12:52

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1001272)
Nie jest możliwy. Nie downgrade w dosłownym tego słowa znaczeniu. Można natomiast wgrać za pomocą np. baterii pandory dowolny inny.

Każdy model konsoli można - za to nie na każdym modelu płyty głównej (jak na razie).

W tym problem ze podobno sie nie da na kazdym. Bo FW od 4.01 do wyzej nie da sie downagrade'owac do takiego ktory by umozliwial flashowanie CFW. Znaczy tak wyczytalem a ile w wtym prawdy to nie wiem. Masz gdzies jakas stronke ktora by wyjasniala jaki rodzaj plyty ja mam. I czy da sie cos z tym zrobic. Chociaz wiem z tego co czytalem na innych ze plyta nie ma znaczenia tylko FW czasem ma przeszkody. A na plycie jakiejby nie bylo bedzie chodzilo. Wiec jak sam widzisz zdania so na maxa podzielone i nie wiem. juz sie powoli gubie w tym wszystkim i nie wiem czy sie da czy nie da cos zrobic z moja.

Berion 04.02.2009 00:39

Nie jest możliwy. Nie downgrade w dosłownym tego słowa znaczeniu. Można natomiast wgrać za pomocą np. baterii pandory dowolny inny.

Każdy model konsoli można - za to nie na każdym modelu płyty głównej (jak na razie).

Ratirt 03.02.2009 12:52

Witam. Mam psp takie jak w tytule. Chcialbym je przerobic zeby dalo rade odczytywac gry z karty pamieci. Poczytalem troche o tych CFW i innych i nie wiem czy z moja konsola da sie tak zrobic. Jezeli ktos wie cos na ten temat badz robil juz cos takiego czy moze mi powiedziec jak moge przerobic swoja konsole? Oczywiscie jezeli wogole da sie to zrobic.

Dzieki za wszystkie informacje i prosze o jakis tutorial jak przerobic konsole jak to mozliwe.

Czy mozliwy downgrade do jakiejkolwiek lower grade FW??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15.