![]() |
P³yty ze srebrnym spodem (jak t³oczone)
Moja siostra ma wie¿e Akai która nie odczytuje nagrywanych p³ytek. Probowa³em ju¿ p³yt z ciemno niebieskim spodem (s³yszalem opinie ze plytki MetalAZO sa '³atwiejsze' do odczytania przez wybredne czytniki), niebieskim, zielonym, z³oto-zielonym nawet p³ytek z czrnym spodem;-) Zosta³y mi ju¿ tylko srebrne heheh... jak my¶licie s± szanse ¿e te p³ytki bêd± odczytywane? Pytam bo teoretycznie powinny byæ '³atwiejsze' ;-)
|
je¿eli takowe znajdziesz, to daj znaæ gdzie i za ile, bo sam ich szukam
|
jest spore prawdopodobienstwo ze szansa jest zerowa
niektore typy juz tak maja - to jak z czytaniem RW - nie wszystkie to umieja na offtopic byl post nt. 'podkrecania lasera', czyli uzycia potencjomatra kalibrujacego przy glowicy czytnika w celu zwiekszenia jego 'latwosci' i 'uleglosci' wzgledem nowinek technicznych |
Coz....obawiam sie ze Sid ma racje, ale zycze powodzenia :-) Ja kazdemu kto kupuje sprzet muzyczny doradzam zeby wzial do sklepu na proby nagrane cdr i cdrw i sam to sprawdzil przed kupnem, bo sprzedawcy albo nie maja o tym pojecia albo nie chca powiedziec czy bedzie odtwarzac.
|
U mnie jest tak ze moje wysluzone radyjko najgorzej czyta wlasnie plyty cdr ze srebnym spodem. Juz lepiej ida esperanzy silver-blue
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi. niestety nie mialem wplywu na wybor wiezy choc teraz oczywoscie chca zebym siorze plyty wypalal tak zeby jej wieza czytala heheh. Zamowilem srebrne plytki, zobaczymy.
|
A z jak± prêdko¶ci± nagrywasz muze ? Ja kiedy¶ jak nagrywa³em p³ytkê kumplowi szybciej ni¿ 2X to mia³ wielkie k³opoty z ich odczytem. Je¿eli nagrywasz w wiêkszej prêdko¶ci to nagraj np. 1x - mo¿e to pomo¿e.
|
ja bym raczej zajal sie wieza niz kolorem nosnika. Wyczyscic czytnik, bo po dobrej imprezie i wkaldaniem plyt z podlogi z majonezem ( tylko bez skojarzen) kazdy czytnik mozna zalatwic
|
hmmm to dosc nowa wieza a przynajmniej prawie nieuzywana. Siora sporadycznie czegos na niej slucha. CDR nie odtwarzala od nowosci
|
podaj mi konkretne namiary na te podkrecanie glowiczki lasera, nie moge znalezc. mam wieze aivy i chyba tylko to jest w stanie mi pomoc z gory dzieki
|
na off topic - jakies 3-4 tygodnie temu, dosc dlugi post - ale BEZ lasera w temacie - nie mam w tej chcili czasu na szukanie - sadze ze znajdziesz opcja 'szukaj' (na gornej belce, 4 od lewej)
|
podpbne problemy ze home theater sony :((
|
Na wierzach z czytnikiem MASH dobrze chodz± ESPARANZY BLACK - mimo, ¿e s± czarne!!!
Warto spróbowaæ. |
Cytat:
|
Chcia³bym dorzuciæ swoje trzy grosze na ten temat. Te¿ mam problemy z przeskakuj±cym laserem w wierzy, który gubi pocz±tki piosenek na wypalanych p³ytach. Moje wnioski s± nastêpuj±ce oprócz koloru p³yty, u mnie im ja¶niejszy tym lepszy najlepiej sprawdzaj± siê zielono - ¿ó³te Platinium, bardzo wa¿ny jest jednak model nagrywarki np. BTC 4x tak pali³a, ¿e czasem nawet w trakcie utworów laser potrafi³ zgubiæ ¶cie¿kê, LG 8x pali³ znakomicie natomiast na LG 24x siê kasztani³o. Nie wiem, od czego to zale¿y, ale wypalarka która teraz posiadam Liteon 24x pali tak samo dobrze jak stary LG. I na koniec ciekawostka na mojej wierzy oryginalna p³yta Kazika ***8222;Melodie Kurta Weill***8217;a i co¶ ponadto***8221; jako jedyna ze srebrnych t³oczonych nie dzia³a i by móc j± normalnie s³uchaæ musia³em j± sobie wypaliæ. P³yta próbowa³em wymieniæ w sklepie (uda³o siê), choæ nie bez problemów, bo w sklepie oczywi¶cie dzia³a bez zarzutu jednak u mnie nadal gubi ¶cie¿ki przy przewijaniu oraz pocz±tki utworów.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26. |