![]() |
Jakie plytki DVD do kaprysnego Lite-On'a (1693s)?
Witajcie, mam nadzieje, ze dzial odpowiedni i ze stad zaraz nie wylece na zbity pysk ;)
Chcialam zapytac szanownych uzytkownikow w/w nagrywarki (lub Lite-On'ow w ogole) z jakis nosnikow najczesciej i najbardziej bezproblemowo korzystacie, a ktorych lepiej unikac? Moja wypalarka wlasnie obrazila sie na zachwalane na tym forum Verbatimy pokazyjac "power calibration error", a ze znalezionych na tym forum informacji wynika, ze mozna mu zaradzic m.in. zmieniaja plyty na lepsze, np. Verbatim :P Dodam, ze kupionego 100 lat temu w akcie desperacji MediaStora nagralo bez problemu,DVD-RW i CD-R tez wypala, wiec to raczej jeszcze nie zgon ;) Jak sytuacja sie ma w przypadku Sony i TDK? + czy - ? Pozdrawiam. |
Nowa nagrywarka? :idea:
|
:taktak:
A wysłużony litek na emeryturę. :) |
Cytat:
|
Nagrywarka siada i tyle, a dokładnie laser od dvd.
Może uda ci się nagrać na innych płytkach, ale....czy można zaufać takim płytom nagranym padającą nagrywarką? Twoje dane są bezcenne? To się zastanów, bo fakt że nagrasz nie znaczy, że za miesiąc to odczytasz :taktak: Jeśli koniecznie chcesz dociągnąć do tańszych BD, to jakieś wyjście widzę w nagrywaniu na CD. Wiem, wiem - to +/- 6 razy więcej płytek i nagrywania, ale... Może pożyczyć od kogoś nagrywarkę i nagrać, co najważniejsze? :idea: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:35. |