Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   HDLoader na konsoli V9 (https://forum.cdrinfo.pl/f106/hdloader-konsoli-v9-81584/)

Berion 15.06.2009 12:49

No niestety, musiało Ci się coś pomylić lub po prostu nie bierzesz czegoś pod uwagę. To matematyka, cudów nie ma. ;]

skuter6 15.06.2009 11:45

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1029614)
Takim, że Ci się coś pomyliło. Żeby zlokalizować HDLa trzeba go hackować - nie używa zew. plików językowych.

na pewno nic mi się nie pomyliło, używałem wcześniej z płytki PSW HDLa i był po angielsku, lecz gdy użyłem z Free HDLoader v0.8c PL by Kan, to teraz po polsku z płytki się uruchamia. Spróbuję odłączyć dysk, karty pamięci i włączyć HDL z płytki, zrobię zdjęcia bez dysku i z dyskiem i wstawię jutro.

Berion 15.06.2009 10:19

Takim, że Ci się coś pomyliło. Żeby zlokalizować HDLa trzeba go hackować - nie używa zew. plików językowych.

skuter6 15.06.2009 08:09

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1029091)
Tja, sam się spolszczył. :czar:

Albo czytał, albo nie czytał wcale. Tutaj nic się samo nie zmienia bo HDL nie przechowuje nigdzie swojego konfigu - już to pisałem (poza konfigiem dla gier ofkoz o czym wspomniał szczuru). Nie pojmuję jak możesz mylić te wersje ze sobą. Każda ma inne gui. Ten z PSW ma całkowicie podmienioną grafikę, a Kan-a literki PL w logu.

---

Problem leży albo w tym, że gra nie jest dobrze obsługiwana, albo w prędkości transferu danych (w co wątpię), albo masz mocno pofragmentowane te dane.

Na pewno nie pomyliłem HDLoadera z playstationworld.pl, ponieważ już od dawna używam go jedynie z płytki, aj jeżeli nie zapisują się jakieś ustawienia z HDlodarera, to jakim cudem był on po angielsku, a teraz uruchamia się po polsku ( nadal korzystam z tej samej płytki)?

szczuru 13.06.2009 13:01

Cytat:

(...)dragon ball initial world za karzdym razem bez względu na ustawienia hdloadera
Po pierwsze - Słownik :] Po Drugie DB Infinity World nie działa na HDLoaderze (tzn działa ale się zawiesza notorycznie). Polecam sprawdzić listę kompatybilności - http://www.absoluteanime.com/hdloader.html

Berion 12.06.2009 18:48

Cytat:

W rzuciłem sobie HdLoadera z playstationworld.pl, który był wcześniej po angielsku i co dziwne okazuje się, że teraz jest spolszczony
Tja, sam się spolszczył. :czar:

Cytat:

i tak samo jak z Free HDLoader v0.8c PL by Kan po pewnym czasie przestał czytać gdy brak płyty w napędzie
Albo czytał, albo nie czytał wcale. Tutaj nic się samo nie zmienia bo HDL nie przechowuje nigdzie swojego konfigu - już to pisałem (poza konfigiem dla gier ofkoz o czym wspomniał szczuru). Nie pojmuję jak możesz mylić te wersje ze sobą. Każda ma inne gui. Ten z PSW ma całkowicie podmienioną grafikę, a Kan-a literki PL w logu.

---

Problem leży albo w tym, że gra nie jest dobrze obsługiwana, albo w prędkości transferu danych (w co wątpię), albo masz mocno pofragmentowane te dane.

skuter6 09.06.2009 08:08

W rzuciłem sobie HdLoadera z playstationworld.pl, który był wcześniej po angielsku i co dziwne okazuje się, że teraz jest spolszczony i tak samo jak z Free HDLoader v0.8c PL by Kan po pewnym czasie przestał czytać gdy brak płyty w napędzie. zdecydowałem się jednak nie robić formatu i ściągnąłem sobię angielską wersję i jak narazie wszystko ok, ewentualnie jak gra nie idzie to próbuje wkładając jaką kolwiek płytkę i za pomocą HDL kan-a. Dzięki za pomoc.

---

Co może być przyczyną tego, że gra się uruchamia, ale np. jak chce w opcje przejść to gra się zawiesza (oczywiście odpalana hdloaderem), dragon ball initial world za karzdym razem bez względu na ustawienia hdloadera, a punisher czasami zwiesza się a innym razem już nie?

szczuru 05.06.2009 18:49

@Berion, a tryby kompatybilności i dane z na której partycji jest dana gra? :P Na hDD jest Partycja o nazwie "HDLoader Config" (lub podobna bo piszę z pamięci :P) są tam 2 pliki (a przynajmniej 2 tylko widać, chociażby w uElfie): GAMELIST (właśnie wspomniane tryby kompatybilności, rozmieszczenie na hdd, nazwa itp) i MACHINE.ID. @skuter6, to czy płyta musi być w napędzie zależy od danego HDLoadera. Jeśli wróciłeś do "starego" HDLoadera (tzn tego na którym wcześniej działałeś i nie wymagał płyty) to chyba najprostszym rozwiązaniem będzie re-format dysku i ponowna instalacja gier (Polecam WIN HIIP do tego celu).

Berion 05.06.2009 15:06

Coś Ci się musiało pomylić. Żaden HDLoader nie przechowuje nigdzie żadnych ustawień. Musiałeś pomylić wersje.

skuter6 05.06.2009 12:32

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1005767)
Błąd Kan-a, autora spolszczenia. Nie miałem jak sprawdzić tego programu ponieważ nie posiadam NA (a chętnie bym posiadał, tyle że nie za 150zł... ;]). Niestety Kan nie odopowiada na maile (chciałem się kiedyś skontaktować w sprawie poprawienia paru literówek).

Jutro poprawie na stronie.

Ja mam rippera2Gold i konsolkę v9, na początku hdloader z kan-a spolszczeniem, chodził mi na początku nawet gdy płyty w napędzie nie było, lecz zacząłem się bawić w sprawdzanie podobnych loaderów i teraz już muszę mieć płytę w napędzie, Czy to może być wina jakichś ustawień z innego loadera?

GimMix 29.03.2009 14:46

Faktycznie pomogło... Dzięki wielkie :)

Berion 29.03.2009 13:02

Rozwiązanie jest w tym temacie. Trzeba było go przeczytać, a nie tylko pierwszy post... :P

GimMix 29.03.2009 11:53

Witam, też posiadam czarnulke o numerze 50003 i mam podobny problem, gdy odpalam HDL 08c lub 08b+ z płyty wszystko działa jak trzeba, wszystkie gry działają bezproblemowo, problem zaczyna się gdy próbuję odpalić gry z zainstalowanego HDL'a na MC lub HDD czyli z Dev1 i Dev2, sam program włącza się bezproblemowo, lecz gdy próbuje odpalić jakąkolwiek grę z dysku widzę tylko czarny ekran, próbowałem nawet kombinację uLaunchELF i z niego odpalenie HDL ale ciagle czarny ekran przy odpalaniu gier, dziwna sprawa bo ten sam HDL zbotowany z płytki dziala rewelacyjnie, dodam jeszcze ze konsolka dziala z Modbo760, ktoś z Was zna może rozwiazanie dla tego problemu???

Berion 26.02.2009 19:13

A na pendrive'a do komputera nie boisz się wgrywać danych? Tak, właśnie, nie ma różnicy.

Jest rozwiązanie Twojego problemu, ale trzeba przeczytać cały temat. ;]

vfk 26.02.2009 18:46

witam
mam ten sam problem. kupilem taka konsole i podobno poprzeniemu wlascicelowi dzialalo. mam hdloader 0.8c Pl i kiedy wybieram gierke z listy czarny ekran i dupa. czytalem tu i uwdzie, ale nie widze rozwiazania problemu. a wole nie probowac samowlonego instalowania hdloader bo boje sie ze cos spieprze biorac pod uwage ze jestem zielony

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17.