![]() |
Szybkie przenieść lektora z dvd5 na dvd9
Witam!
Mam ten sam film w dwóch wersjach: dvd5 (z lektorem) i dvd9 (bez lektora). Chciałbym przenieść ścieżkę dzwiękową z lektorem do dvd9. Zatem muszę: 1. wydobyć z dvd5 ścieżkę dzwiękową z lektorem 2. "jakoś" wstawić tę ścieżkę do dvd9 (przy czym ważne! w menu nie musi to być widoczne, oby tylko można było np. w programi mpc przestawić dzwięk - za pomocą prawego przycisku myszki, lub też za pomocą pilota w stacjonarnym dvd naciskająć "audio") 3. TO NAJGORSZE ZAPEWNE - synchronizować obraz do dzwięku. Przy czym interesuje mnie zrobienie tego w jak najszybszym czasie przy urzyciu jak najbardziej wygodnych narzędzi... Sam nie wiem co szybciej jest zrobić podmienić dzwięk z lektorem np. włoski na polski, czy też po porostu wstawić następna ścieżkę dzwiękową. (bardziej jednak interesuje mnie ta druga obcja, bo jak jest 1 ściezka dzwiękowa w języku angielskim to nie chciałbym jej się pozbywać, bo niektórzy lubią napisy) ====================== Druga sytuacja (pewnie jeszcze trudniejsza), mam do dyspozycji lektora z jakiegoś divixa i chce go wstawić do płyty dvd9. Czy procedura jest podobna? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrówka |
Szybszej nie ma.
Rozkładanie - było. Authoring - było. Czy podmienić, czy dodać - żadna różnica jeśli nie chcesz mieszać w menu (choć wtedy też żadna). Najgorsze - masz rację, synchro, ale i tak mniej z tym roboty niż z napisami. Druga sytuacja - identyczna, ew. dojdzie zamiana formatu na wymagany przez specyfikację DVD-Video |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |