![]() |
foobar który wrzuciłem się nie instaluje, to jest samorozpakowujące się archiwum.
Ale działa na pewno. Zwykły foobar nie czyta DTS. PS. Nazwa pliku i płyty chyba jasno mówi że to DTS a nie coś innego :> |
sciagnalem tego foobaradts.exe ale nie chcial sie zainstalowac, wiec pociagnalem foobara2000, ktory z kolei po zmianie rozserzenia na dts poinformowal mnie:
Unable to open item for playback (Unsupported file format): "E:\Genesis - Duke DTS\01 - Behind The Lines.dts" jakas nastepna rada? pozdrawiam p.s. wgralem wtyczke in_dts i na winampie juz mozna odtwarzac, a jak teraz za pomoca winampa to przekonwertowac? |
Może być cięzko, więc ułatwie:
FoobarDTS.exe Tu masz specjalną wersję Foobara z obsługą DTS. Jakby nie chciał odtwarzać spróbuj zmienić nazwę pliku z *.wav na *.dts. Jeżeli zacznie się odtwarzać, to wcisnij prawy przycisk myszy na nazwie pliku i wybierz Convert->Convert to->WAV Powstanie 6 kanałowy WAV, trzeba będzie go być może skonwertować na stereo, ale zawsze to lepiej niż DTS || |
Cytat:
|
no pewnie że to ważne.
Czyli jest to DTS a nie PCM. scalak77 już napisał co można zrobić w takim wypadku. |
Cytat:
Nawet winampnie dal rady. Swoja droga to winamp pokazal mi ze kodek to Waveform 3.16 Oprocz tego nie wiem czy to wazna znalazlem tez okreslenie DTS. |
dokładnie tak jest, i to wiemy od pewnego czasu, ale w tym miejscu sprawa utknęła.
Mamy bowiem wava "PCM" który nie chce się nagrać. Nie chce się nawet otworzyć w Audacity. Ale za to się odtwarza :wow: a PCM to najbardziej typowy WAV jaki jest, odtwarza go wszystko od 386 z Windowsem 3.1 w górę i nigdy nie ma problemów. Nie spotkałem sie z czymś takim :hmm:. A odtwarza się w programach typu WinAMP czy Foobar? Te programy mają swoje własne procedury odtwarzające i informacje o plikach. Potrafią chyba też streamować do wava. Możnaby więc te WAVy "PCM" przestreamować do prawdziwych WAVów PCM, gdyby winamp je odtworzył. Spróbuj też Winlame, konwersja WAV->WAV Najlepiej byłoby umieścić jeden plik gdzieś, wtedy każdy popróbowałby swoich programów. I może komuś by sie udało. |
Cytat:
|
tak myślałem że to PCM, skoro wszystkie programy dają się nabrać.
Ale wszystko wskazuje na to że coś z nim nie tak. Może to wcale nie PCM tylko udaje ... Niestety bez próbki pliku nie bardzo wiem co mozna doradzić. :hmm: Problem jest w tym że PCM to nic szczególnego. To najprostsze co może być - dokładnie takie dane sa na CD więc nic nie trzeba konwertować. Ale coś z tymi plikami jest nie tak. Albo są jakoś zabezpieczone, albo tak naprawde nie jest to PCM, skoro słychać szum. W takim razie ... co to jest? |
Cytat:
pozdrawiam |
|
Cytat:
Dokopalem sie jeszcze do tego: Atrybut dźwięku :niedostępne Video attribute:niedostępne Subpicture attribute:niedostępne Lista filtru: Default DirectSound Device Nero Sound Processor MPA Decoder Filter Nero Elementary Stream Parser Nero File Source (Async.) Swoja drogą to dziwne, ze moge to odtworzyc w nero a nagrywa mi w szumy. |
A program ktory odtwarza (poprawnie) nie ma możliwości pokazania informacji o pliku?
Może jest tam informacja o kodeku. |
Cytat:
Dodam, ze na kazdym kompie odtwarza mi bez problemow. Jak sprawdzic jaki to plik? pozdrawiam |
W środku może siedzieć DTS, i to jest bardzo prawdopodobne, tak jak powyżej napisane sprawdź sobie co siedzi w środku, jeśli DTS to sprawa jest prosta Amplituner z dekoderem do tego DVD albo CD Audio z wyjściem cyfrowym SPDIF (optyczne albo elektryczne) spinasz i działa :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15. |