Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Kupię/Sprzedam/Zamienię (https://forum.cdrinfo.pl/f4/)
-   -   [Sprzedam] Dwa doładowania SIMPLUS/MIXPLUS. (https://forum.cdrinfo.pl/f4/dwa-doladowania-simplus-mixplus-81731/)

mocuk 07.02.2011 20:07

heyah ma dobrą ofertę jeśli chodzi o zagranice. Natomiast w Anglii jak byłem to o2 rządzi dużo promocji jest za granicę

ed hunter 05.03.2009 08:45

Ty mieszkasz w Irlandii? :wow: Od kiedy? :blink:

joujoujou 05.03.2009 08:43

Wiesz - mieszkam na stałe w Irlandii i mam Orange na kartę. Służy do odbierania SMSów od rodziny i znajomych z PL. :P

sobrus 05.03.2009 08:36

Na stałe mieszka we francji i ma simplusa? Podejrzewam że francuzi mają lepsze oferty.
I pewnie do sąsiada obok dzwoni poprzez roaming :rotfl:

Chyba że tylko śpi we Francji, a do pracy itp dojeżdza. Przez Niemcy. :hahaha:

ciekawe czy ma francuskie IP :>

pops 05.03.2009 00:55

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1008840)
wystarczy, ze koles doladowal swieza karte, wygada ja w tydzien i wyrzuci...

Przy takim założeniu musiałby dzwonić tylko do obcych dla siebie ludzi, bo przecież operator może policji historie rozmów z doładowanego nr przekazać, jak i listę nadajników z których wtedy korzystał.

Nie pamiętam czy przychodzi potwierdzenie przez roaming, ale stan konta można sprawdzić na 100%.

Raz miałem taką sytuację, że zbyt pochopnie wyskoczyłem na gościa który mi sprzedał sprzęt przez allegro, jak ochłonąłem okazało się, że uszkodzenie wyniknęło podczas transportu i bez problemu dało się usunąć. Może po prostu też troszkę się pośpieszył.

kizio 05.03.2009 00:41

A gdzie wasza wiara w uczciwość ludzi panowie? No dobra, macie rację.

Patrix 05.03.2009 00:24

Nie korzystalem w ten sposob nigdy ale przez roaming wg mne też powinno bez problemu wszystko działać ?

Tak kolo wyraźnie spękał.

demek 05.03.2009 00:22

ciesz sie, ze gostek spekal bo powyzej dalem ci przyklad jak mogl zrobic ci kolo tylka

Smartek 05.03.2009 00:20

Dostałem odpowiedź:

Cytat:

Witam

przepraszam ze dopiero teraz sie odezwałem ale właśnie wróciłem z podroży do domu
bo na stałe mieszkam we francji a potwierdzenie o podaniu dobrego kodu otrzymałem
dopiero po przekroczeniu granicy wiec sprawa jest juz wyjaśniona w najbliższym czasie
wystawie oczywiście komentarz pozytywny

ps przepraszam za zaistniała sytuacje ale sam pan rozumie moje zdziwienie

ale najważniejsze ze wszystko zakończyło sie ok

pozdrawiam
Jak Wam się bajka podoba? :-)

Patrix 05.03.2009 00:18

taa, te telekody na allegro to jedno wielkie g... :(

demek 05.03.2009 00:14

dalej jest ale moze isc i powiedziec, ze inni moga byc tez oszukani i beda musieli cos z tym zrobic, a wtedy smartka wezma pod lupe, przetrzepia mu kompa i chate na piraty itd tzn poczekaja az wystawi znowu
to on ma tutaj dym bo nie jest w stanie udowodnic, ze nikomu innemu kodu nie dal

koles w najgorszym przypadku dla niego odzyska 45zl od allegro, a moze duzo wiecej zyskac

Patrix 05.03.2009 00:08

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1008840)
to taki najczarniejszy scenariusz :P

Kiedyś jak się orientowałem (sku$%^$ spuścili mi paliwo z baku kiedyś w starym aucie potem tym śrubom pod bakiem objechałem łby i przykleiłem), to przedmiot musi być wart minimum 200zł aby policji wszczęła postępowanie. Ale to było dawno, więc pewnie mnie poprawią.

demek 04.03.2009 23:49

jesli wydaje sie komus, ze sprawa moze sie zakonczyc szybko i prosto to sie myli.

wystarczy, ze koles doladowal swieza karte, wygada ja w tydzien i wyrzuci. zglosi na policje, ze niewinny smartek go okradl. policja ani sad nie beda w stanie udowodnic mu, ze klamie a smartek nie bedzie mogl udowodnic, ze numeru nikomu innemu nie dal.
smartek bedzie w plecy za karte + zwrot dla kolesia z jakims zadoscuczynienem za straty czasowe np + koszta sadowe

to taki najczarniejszy scenariusz :P

ed hunter 04.03.2009 23:32

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1008813)
Teraz będę zasilał konta ze swojego telefonu i robił zdjęcia smsa potwierdzającego od Plusa.

Ciekawe czy ktoś to kupi - może być za trudne, a dla oszustów pokroju ostatniego, to naprawdę będzie za trudne. :D

Smartek 04.03.2009 22:18

Teraz będę zasilał konta ze swojego telefonu i robił zdjęcia smsa potwierdzającego od Plusa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50.