![]() |
MKV do DVD
Witam!
Dzisiaj ściągnąłem sobie plik z filmem w Blu-Ray w mkv, który ma 6.2GB.Chciałbym go obejrzec na stacionarnym odtwarzaczu Blu-Ray Nie wiem jak sie za to zabrać. Prosze o pomoc. Dzięki.....:spoko: |
|
Witam. Mam taki sam problem jak autor tematu, potrzebuje 4,8 gigowy film w mkv przerobić na dvd w systemie NTSC lub po prostu plik mpg. Mam zamiar odtwarzać to w swojej konsoli ps3. Użyłem wszystkich trzech programów, które podał Placio, ale niestety, pierwszy tworzy za każdym razem uszkodzone, 600 megowe .iso, drugi tworzy niezrozumiałe dla mnie foldery po 0 kb, a ostatni co prawda chyba konwertuje, ale potem wykrzacza mi system (a komp nie taki tragiczny, 2 giga ramu i core 2 duo).
Dlatego mam pytanie - czym jeszcze mogę to skonwertować? Ewentualnie, czy istnieje program, który skonwertowany już film (mam ten film w mpg, ale nadal waży za dużo) mógł zmniejszyć, bez dużych strat jakości i pozostawiając w formacie mpg? Najlepiej, by było z opcją "dopasuj do DVD5". Pozdrawiam |
Spróbuj HDConvertToX
|
Cytat:
Jakies inne propozycje? Chce po prostu mpg dopasować do płytki dvd, tyle... przekopalem sie chyba przez 10 programów i każdy nic nie warty. |
Ilość załączników: 1
Any Video Converter daje rade ale nie ma możliwości ustawić wielkości pliku wynikowego... po za tym wszystko gra:spoko:
Załącznik 51962 ps. dlaczego załączniki *.PNG konwertowane są do *.JPG ??? |
Cytat:
|
troche bez sensu bo w tym "moim przypadku" jpg spuchł w stosunku do png o 1kB... chyba że nie o wagę tu chodzi...
|
Wiem, że czasem bywa to bez sensu, ale nie ja to ustalałem. :nieee:
|
Cytat:
|
Może ja mam jakiegoś pecha, ale to też nie działa. Co prawda film jest dopasowany do DVD5, ale jest w 4:3 :/ próbowałem majstrować przy zakładce wideo, ale niestety nic to nie dało.
A co do Twojego pytania, Misiek, wyskakuje mi, że wystąpił błąd i sprawdź plik źródłowy. |
Coś nie halo z tym Twoim MKV. Kolega mi podpowiada, że:
AVI2DVD jak i również E.M. Free MKV Video2Dvd oraz DVD Flick "lykają" bez problemów MKV i pozwalają na bezpośrednie utworzenie płyty DVD. Spróbuj i daj znać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
HDConvertToX mam problem , po wybraniu opcji analize file i chwilowej pracy programu wyskakuje komenda : please check media proprierties ! i w komurce frame rate jest czerwone pole ! . prosze o pomoc http://img76.imageshack.us/img76/6838/beztytuuc.jpg
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:39. |