![]() |
Cytat:
|
Jeśli w ML czyta tylko ISO9660 to tak.
|
Chyba to jednak prawda.
W pliku xml rozszerzenia było napisane z małych liter i obrazki się nie pokazały (mimo, że rozszerzenia plików naprawdę były napisane z małej litery). No chyba, że gdzieś się machnąłem. |
Hmm co prawda tak napisałem, ale nie jestem przekonany co do tego na sto procent, myślę że wystarczy jak nazwy plików będą zgodne, te wpisane w XML z tymi na płycie.
|
OK. Dzięki
Użyłem wersji 1.41, nagrywa się właśnie. Teraz doczytałem w komentarzach, że rozszerzenie pliku z okładką musi być napisane z dużych liter. :sciana: |
Znajdź taką. ;)
Można. |
Cytat:
Można na jedną płytę wrzucić grę PAL i NTSC? |
Cytat:
Cytat:
|
Z tego co napisałeś to tak jakby "za pierwszym uruchomieniem" esr -> multiloader -> Tourist Trophy, dało się grać, a "za drugim" już nie. Albo będzie się uruchamiać za każdym razem albo wcale (inaczej to kwestia jakości nośnika, wypalenia itd.).
Jak chcesz się jeszcze pobawić to możesz zrobić taką samą kompilację tyle, że zamiast ML wrzuć uLE. Albo zrób PS2DVDV z tymi grami i spróbuj je uruchamiać przez plik wykonywalny w uLE (tego z kolei trzeba będzie uruchomić z ESR w wersji mc card, aby uLE miał dostęp do danych na płycie). Ot ciekawostka, nawet nie wiem czy coś pomoże. ;] |
No prosze... taki szczegół... a "prawie" skuteczny ;) Udalo mi się uruchomić dzięki temu ustawieniu 1.33 grę Tourist Trophy.. na tym multiDVD ktore stworzylem (co prawda nawet w nia pogralem ale za to przy drugim uruchomieniu gry zawiesilo mi sie na kolejnych napisach :/ ) ale drugiej gry a mianowicie Hot Shot Tennis nie udalo mi sie niestety uruchomic bo gra wiesza sie po migających kolorach... jest poprostu czarny obraz.. i trzeba resetowac konsole.. :/ Szkoda.. ;P
|
Z postów na psx-scene wynika ,że kompilacje multi działają poprawnie z ESR'em ,przed uruchomieniem gry trzeba wcisnąć ''O'' i zmienić tryb na 1.33 .
|
Cytat:
Tak dla jasności.. chyba trafiłeś w sedno z tym konfliktowaniem.... Bo posiadam Swap Magic i postanowilem wypalic ten obraz normalnie bez patchowania... *wiec odpatchowalem obraz multiDVD (wlasnie ten z 2 grami ktory nie chodzil mi na FMCB) i wypalilem go normalnie tak zeby poszedł na Swapie... I odpala sie bezproblemowo.. Gry chodzą.. i to bardzo dobrze, więc problemem musi być konflikt pomiędzy MultiDVD(multiloaderem) a Memorka + FMCBOOT + ESR... Dam sobie na to wstrzymanie chyba ;) Szkoda troche pieniędzy na płyty... lubię eksperymentować i próbować rozwiązać problem ale w tym wypadku chyba lepiej będzie poprostu odpuścić i pojedyńczo wypalać gry na DVD jeśli mam zamiar w nie grać poprzez FCMB+ESR... (A zamiar taki mam bo moj Swap jest w opłakanym stanie :/ i szkoda mi lasera a na FMCB +ESR śmiga aż miło :P) Cytat:
Pzdr. Kamkik |
Cytat:
Jeśli Ci bardzo zależy to mogę pobrać demko Nero i sprawdzić. Cytat: