![]() |
Program do obróbki wideo.
Witam!
Jutro dostanę kilka kilkuminutowych filmików do obrobienia, kręcone aparatem Sony DSC-H10. 1. W jakim formacie nagrywa on filmiki? Będę musiał konwersować na avi? 2. Czym najprościej i najszybciej można edytować filmy? Potrzebowałbym: a). cięcie, b). zmiana kolorów na czarno-białe, c). wstawianie krótkich tytułów. Żadnych efektów specjalnych, ma być prosto, szybko, działać na XP z SP3. Bardzo proszę o pomoc, pytam zawczasu, ponieważ na wtorek będę musiał mieć je gotowe. Z góry dzięki. PS. odpada virtualdub, nie cierpię tego programu :-P. |
nero :rotfl:
|
Windows movie maker. :haha:
|
Jesteście zaje****** pomocni :-/.
|
Skoro nie pasuje Ci najprostszy program... :fiu:
|
dostales dwa proste w obsludze...
|
WIndows Movie Maker naprawdę prosty, intuicyjny i o dziwo doskonale się sprawuje ;)
|
Jeszcze jest Avidemux, ale skoro nie lubisz virtualduba, to jego też nie polubisz :nie:
H10 nagrywa chyba w MPEG Movie VX cokolwiek to jest. Znając sony istnieje duże prawdopodobieństwo, że mogą być problemy z otworzeniem tego, chyba że ma sie PS3 :> Albo po prostu to tylko nazwa marketingowa na zwykłego MPEGa. |
Wszystkim początkującym polecam Ulead VideoStudio :-).
|
Ja używam Ulead Media Studio Pro - starszy brat Video Studio, lub z tych prostszych Cyberlink Power Director, kiedyś często dodawany do kart graficznych lub nagrywarek DVD.
|
tak, tym uleadem da sie duzo ciekawego zrobic;)
ale powiem szczerze ze na samym poczatku jakos nie przypadl mi do gustu.... ja uzywalem wersji chyba 7.0, dolaczonej do.... karty TV chyba, nie pamietam dokladnie. nie chce sie rozposywac i zaletach i wadach, bo to nie o to w temacie chodzi, a nie chce odbiegac od glownego watku. wiec jesli masz dostep do w/w programu, to polecam. jak na poczatek, to bedzie OK. no chyba ze chcesz cos bardzo abrdzo prostego i po polsku, to wtedy windosowski video edytor :) ten programik+ twpja wena tworcza i zdziwisz sie ile taki prosty programik potrafi ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37. |