![]() |
Jak podkręcić CD-Rom BTC x4 na nagrywarkę Plextora x48 ???
Bardzo proszę o poważne odpowiedzi, wydaje mi się to raczej wykonalne, pewnie powinienem coś pokombinować z laserem co nie ?
|
Jak podkręcić CD-Rom BTC x4 na nagrywarkę Plextora x48 ??
hahahaha
|
Przymocować lejce i dokupić bat, tylko żeby mi była dobrze podkuta, bo jak się już rozpędzi, to na zakrętach może się wywalić. A potem dać jej dużo pić, bo na pewno się zgrzeje.
No chyba że jest to wersja retail, to wtedy zupełnie inaczej. Mianowicie: oczyścić popielnik, wymienić pręty i zamiast węgla sypać uran, tylko wody od tego nie pić , bo można świecić, nawet za dnia, a i z włosami potem mogą być kłopoty - a to nie wskazane (nadmiar fantomasów w społeczeństwie jest niebezpieczny). |
.. a te lejce i bat to mam rozumieć alegoria lasera i biosa.
|
Aaa, to widzę, że jednak wersja OEM.
Tak masz rację. Tylko nie pamietam co to źre po takiej przeróbce, no ale coś jednak musi jeść. Tylko przy montażu lejców uważaj, zebyś nie pomylił uzdy z ogonem, bo wtedy to jaki napęd Ci odczyta płytę od tyłu, co? Chcesz mieć od razu x48, ale ja Ci radzę zacznij wolniutko, bo może być płochliwa, a jak przesadzisz, to zrobi się narowista, ciężko będzie okiełznąć, a jak się zbuntuje to jeszcze rozpędzonym krążkiem w twarz gotowa plunąć, a to mogłoby być opłakane w konsekwaencji - dla Ciebie jako użytkownika, oczywiście. W końcu taki transwestyta/tka (ten CD-ROMm -> ta nagrywarka) po takim speedowym szoku (4 -> 48) może dziwnie zareagować. Zalecam więc daleko posuniętą ostrożność. (co za język - chyba zacznę pisać przemówienia na zamówienie - 5 złotych od strony: lanie wody, nie-na-temat, wszystkie inne opcje dozwolone - dla Sejmu RP będzie extra upust - w końcu ten odbiorca to potencjalny hurtownik). :) :) :) |
Cytat:
|
Propozycja najlepsza z wszystkich nie pij tyle bo ci całkiem mózg wypłucze tak jak po aloesie z piramidki oszustów!!!!!!!!!!!!!
|
Może po upgradzie będzie nagrywać w przód, w tył, i na boki.
|
Metrix, czy to do mnie o tym piciu? A swoją drogą ciekawe, nie wiedziałem, że nalewka z aloesu wypłukuje mózg - a tak zachwalają, że to takie zdrowe.
Plemnik, niestety chyba jednak masz rację. A szkoda taka okazja i to w takich ilościach. Ale niebezpiecznie odbiegamy od tematu i Zetoxa pozostaje bez naszego wsparcia. Drodzy Forumowicze radźmy, radźmy co prędzej, bo stajnia - tfu - płyty w kartonach czekają. A przestój w nagrywaniu niektórym źle na zdrowiu wychodzi - ręce drżą i wzrok niepewny. Bo czyż nie lepiej gdy diodka mruga i buforek pełny? Dależe BTxtora na warsztat i niech pasek postępu się wypełnia. Chyba przypadkiem wyszła na jaw nazwa tego zmodyfikowanego napędu. No cóż może wyjdą wkrótce urządzenia Yam-on i LGac? Aha całkiem zapomniałem, Zetoxa - tylko z batem nie przesadzać. Tego to chyba nikt nie zniesie w nadmiarze. |
... niestety ani bata, ani lejców nie mają w sklepie komputerowym, co robić :( ?
|
Najlepiej do takich przeróbek zaprząc szlifierkę kątową firmy BOSH, kilka małych szlifów, kosmetyka drobnoziarnistym papierem ściernym, zaokrąglenie brzegów i cała robota zrobiona. Na koniec zastosować CIF bez zarysowań i nagrywara jak się patrzy. Tylko trzeba pamiętać że tego typu przerobiony sprzęt odczytuje tylko wysokiej klasy płyty chodnikowe i gipsowo-kartonowe. To jedyna jego wada. Ale za to jaka pojemność.
UWAGA!!! PRZERÓBKI TEGO TYPU POWODUJĄ UTRATĘ GWARANCJI ORYGINALNEGO SPRZĘTU. WYKONYWANIE TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WŁĄSNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!! |
Po lejce i bat, to nie do komputerowego a do sklepu z galanterią skórzaną. No czasem coś da się odkupić od rolnika na targu albo na spędzie bydła - czasem ma któryś na zbyciu lub w zapasie.
Danon pisał o wersji BOX, ale ja bym do takiej nie upgradował. Bo jak wyrwie lastriko w łazience, albo podsufitkę zeźre. Z takimi prędkościami nie ma mowy byś zdążył coś zadziałać - ino myk i nie masz podłogi. No a jakby jeszcze gipsową ściankę łyknęła, co to oddziela Cię od łazienki z sąsiadką - to dopiero by było - sprawa w sądzie murowana (już nie gipsowa). Zatem tak jak Danon pisze - żadnych gwarancji po upgradzie. Dlatego, Zetoxa, zdecydowanie polecam OEM - najmniej kłopotliwe i w utrzymaniu tanie: owies zamiast uranu i brak problemów z sąsiadami. Miłego łykędu. ;) :) :-) |
Cytat:
Musisz wgrać soft od nokii 3310, ale ten z najstarszej wersji oraz wymienić swoją płytę główną na ASUS'a, a procesor na Pentiuma MMX [hr] !!! tepsa will dead !!! |
Cytat:
(To takie czarne pajączki ze srebrnymi nóżkami.) Jeśli sam nie dasz rady, to mam kolegę, który migomacikiem naprawia płyty główne - on Ci podkręci za pomocą montażu w/wymienionych pajączków. Ja też niczego sobie majsterkuję. Potrafię... no nieważne. Tak czy inaczej - i to już nie pierwszy raz - wyjąłeś mi to pytanie z ust. :) Zastanawiałem się mianowicie (od kilku dni, tj kilkunastu topiców), czy mogę podkręcić swojego Litkax24 na Rudegox102. Wypalałbym wtedy płyty... w blokach (te żelbetowe). Lubię tak czasem... powypalać. ;) |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:44. |