![]() |
Napędy "ostatniej generacji" sypią się jak choinki po świętach. Dlatego podstawowa kwestia: sprawdzamy napędy w innym kompie. Jak dalej nie działa, to rozkręcamy, sprawdzamy czy mechanika dysku nie jest zasyfiona i glowica moze sie swobodnie przesuwac oraz czyscimy optyke. Najlepiej nie robić tego samemu, bo mozna łatwo zepsuć. Osobiście stawiam, że napęd nadaje się do kosza z przyczyn "nieznanych". Ale kto wie.
|
No to dupa nie ma mam możliwości :/ No cóż trudno dzięki wszystkim za pomoc...
|
To ze ten zasilacz ci trzy lata pochodzil to i tak dobrze, jak nie sprawdzisz na innym kompie to nie bedzisz wiedzial czy to wina optyki czy zasilacza
|
Nie mam możliwości sprawdzenia nagrywarki na innym kompie. A ten drugi model to LG GCC HL-DT-ST RW/DVD 4521B. A z zasilaczem nie miałem do tej pory problemów.
|
No dobrze a ten drugi to tez nagrywarka ?
No to masz odpowiedz modecomy nie grzeszą jakoscia i nie trzymaja napiec, sprawdz nagrywarke na innym kompie gdzie jest firmowy dobry zasilacz |
Ale ten drugi też jest LG :P
A mój zasilacz to Mode Com Feel -350ATX A mój komp ma już parę lat ( chyba 3 nie pamiętam dokładnie :P ) |
To ze drugi naped chodzi nie znaczy ze LG bedzie bo nie od dzis wiadomo ze LG nie lubi kiepskich zasilaczy jakiego producenta masz zasilacz ?
|
Dma I ASPI włączone i zainstalowane. Zasilacz raczej jeszcze chodzi bo np. drugi napęd działa dobrze. Macie jeszcze jakieś pomysły ?
|
|
LG GSA4163B
Mam tą nagrywarkę i po formacie przestała mi działać. Gdy wkładam do niej jakąś płytę zamruga tylko światełko a płyta nawet się nie kręci.Mogę ją normalnie wsuwać i wysuwać co może być tego przyczyną.
Mam wszystkie stery i najnowszy FirmWare i przed formatem tego nie było. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:24. |