![]() |
Odtwarzanie filmu na SM 3.8
Witam!
Chciałbym odtworzyć film na moim ps2, więc ściągnąłem tego sms włączyłem nero utworzyłem nowy obraz, w którym znajdowało się wszystkie pliki od sms oraz film. Włączyłem sm podmieniłem płytki i wcisnąłem Normal i Default i było napisane że coś tam DISC.. Chyba że płyta nie wspóppracuje z ps2. Może będziecie wiedzieć co źle zrobiłem? A i jeszcze dodam że przez emulator ps2 na kompie działa. |
Jakość płyty/nagrania/lasera etc. etc. :)
Skoro na PCSX2 się bootuje to pozostaje Ci tylko powyższa kwestia. Wypal tak samo i na takich samych nośnikach jak kopię jakiejś gry, która działa. Albo zrób tak samo inny obraz i wrzuć na sendspace to zobaczę czy coś jest nie tak (tylko bez filmu/ów oczywiście). |
skorzystał bym jeszcze ze sposoby DVD-Video z tej strony:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona10.php Ale niektórych rzeczy nie rozumiem. Tutaj jest ten obraz: http://www.sendspace.com/file/wu8lkr |
Po co zwiększasz czcionkę w poście? Ja naprawdę jeszcze dobrze widzę. :P
--- Jeśli to ma być obraz DVD to zamiast Joliet użyj UDF (czyli nie ISO9660/Joliet, tylko ISO9660/UDF), a jak to ma być obraz CD to musi być w mode2. Sposób z PS2DVDV przyda Ci się jak chcesz w SMSie podmienić płytę na inną z filmami. Jak byś chciał taką odpalić na konsoli to nie odpalisz bez FMCB bo konsola potraktuje ją jak DVD-Video, a nie PS2DVD. |
zeby filmy divx ogladac z dvd na swapie zrob tak:
odpalasz Ulefa, wkładasz plyte ze swapem DVD,wchodzis w konfiguracje Ulefa zaznaczasz chyba disc control(pisze z pamieci teraz ;p) i jak zatwierdzisz to plyta ze swapem stanie i wtedy podmieniasz na plyte z filmem nie wiem jak masz FAT konsole to uzywasz haczyka w tym momencie, potem po podmiance wlaczasz smsa i tam juz powinien odczytac ta plyte, nie wsadzaj plyty przez wcisniecie przycisku od treya konsoli, bo to nic nie da. Jakby nie dzialalo to po wsadzeniu plyty z filmem divx na plycie dvd kaz ulefowi zakrecic znowu plyta czyli musisz spowrotem oddznaczyc te opcje cos wczesniej wylaczal, wtedy dasz smsa i powinno juz hulac. Ja mam hdd w ps2 i pendrajwa więc sikam na takie rozwiązania hehe :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |