![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Wiedziałem, że ta kawa w końcu Ci zaszkodzi...
|
Nie piję. :nieee:
|
O to chodzi. :taktak:
Niepasteryzowane, nieklarowane, sama wytamyna :mruga: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
O to chodzi :pytanie: Muszę u siebie zobaczyć i kupić na spróbę :tak!: |
Pijak!
i tyle w temacie |
Browar Cornelius w Piotrkowie Trybunalskim. Pyszne jak zawsze...było...:'(
Oczywiście trzeba lubić pszeniczne piwa. Cena 3,60 też jest do zaakceptowania... Jutro będzie dostawa Ciechana :) Niepasteryzowana pyszność :piwko2: |
Cytat:
|
Cytat:
Edwardzie najdroższy :uscisk: |
Mozna podejść jeszcze organoleptyczne do tego co pisał @Ed... Nie boli mnie na drugi dzień głowa po spożyciu 3 heinekenów, nie pasteryzowanych regionalnych i innych lokalnych mało znanych marek (m.in. kiedyś Lwówek Sląski)
boli mnie glowa i czuje sie rozbity oraz mam objawy zatrucia na drugi dzien po spozyciu 3 (puszek/ butelek) Carlsberga, Zywca (bardzo boli), Zubra (oj kiepsko sie czuje), Tyskie i Lech (oj boli boli i czuje sie kiespko, musze brac apap)... unikam bo cholernie zle sie czuje na drugi dzien, okocima, harnasia, tatry, piasta, bosmana i pozostalych wynalazkow... które w swojej historii były kiedyś naprawdę dobrymi piwami... W tej sytuacji wole już z piwopodobnych trunków wypić heinekena mimo ze jest droższy niż pozostałe, ale za to w miarę dobra kondycja na drugi dzień... |
Bosman to też Carlsberg, w mordę, w tym szmatławcu przez gardło im nie przejdzie powiedzieć coś dobrego o jakimś POLSKIM browarze...
Może by tak wspomnieli chociaż o Ciechanie...ale nie, bo to firma, którą próbowano wykończyć, tak jak wykończono browar w Warszawie (ta sama austriacka firma, chyba wynajęta przez Heinekena) produkcję piwa przerwano już w 2001 roku, ale browar się odrodził, jaka szkoda dla koncernów... :] |
Cytat:
|
Cytat:
- Jakie są polskie piwa? - Lepsze niż kilka lat temu. Bardzo dobrze, że pojawiły się piwa niepasteryzowane. Można je dostać już nie tylko w browarach restauracyjnych i w małych regionalnych. Takie piwa na rynek wypuściły m.in. "Carlsberg" i "Bosman". - A te wszystkie piwa z supermarketów? - Nie ma o czym mówić, są słabe. Może za wyjątkiem żywieckiego "Portera" warzonego w Cieszynie. Tak więc ocena Fałata, jest zbieżna z oceną @eda :spoko: |
:cojest: test sponsorowany przez Heinekena i Carlsberga - zapomnieli dopisać? :zygi:
AGORA jest wielka...a wszystkie te piwa, to "koncerniaki" nie nadające się do smakowania... A przechodząc do dnia świętego Patryka, to wszystkiego najlepszego! :piwo: |
Dziś dzień św. Patryka
Irlandczycy będą świętować i pić piwo. Polska gazeta "Metro" przeprowadziła test dziewięciu popularnych w Polsce marek piwa. Oto wyniki:
1. HEINEKEN 2. ŻYWIEC/WARKA (ex aequo) 3. CARLSBERG 4. HARNAŚ 5. TATRA 6. ŻUBR 7. TYSKIE 8. LECH Źródło: "Metro" 17.03.2009 Ciekawe, czy się zgadzacie z tymi wynikami. EDIT: Coś czuję, że @jou pojawi się na forum po uprzedniej solidnej degustacji ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |