![]() |
Licze na Waszą kreatywność i pomoc-nazwa firmy :)
Witam!
Chciałbym prosić Was o pomoc i aby chętni pomogli mi wymyślić nazwę dla firmy o następującym profilu... Profil działalności: -videofilmowanie-kamera to główne narzędzie pracy i usługi z nią związane -montaż również, ale nie jest najważniejszy -mniejsze ma to znaczenie, ale fotografią też się będę starał zajmować W nazwie może być oczywiście słowo obcojęzyczne/techniczne ale powinno być rozumiane przez zwykłego szarego osobnika, a także jego napisanie nie powinno stwarzać problemów. Nazwa może być dwuczłonowa. Czekam i jestem ciekaw Waszych propozycji, a może ktoś posunie się dalej i wpadłby na pomysł loga? Wiem-odważny temat, dlatego też jeśli uważacie to wysyłajcie wiadomości na priv. Za najciekawsze propozycje postaram się odwdzięczyć w miarę możliwości. :spoko: Wszystkim za pomoc DZIĘKUJĘ! |
Vision?
Art Vision? |
Cytat:
|
VideoCiap :D
|
Jeżeli to ma być osoba fizyczna prowadząca działalność, to są sytuacje, gdzie wygodnie nie mieć nic (oprócz nazwiska i imienia) w nazwie firmy. Co najwyżej bym się stronką reklamował (ale nie umieszczał tego w oficjalnej firmie*). Wtedy z samej faktury nie wynika, czy nabywcą jest firma czy osoba fizyczna - a bywają różne cenniki dla firm albo całkiem inna oferta ;) I wtedy najfajniej jest też mieć stronkę nazwisko.pl
Ale jak się upierasz (albo to nie DG) to szukałbym po wolnej domenie i to wrzucił w nazwę. Natenprzykład: wideopamiatka.pl/com/info videopamiatka.pl/com.pl wspomnienia.biz/info *firma - to w znaczeniu prawnym nazwa przedsiębiorstwa, a nie samo przedsiębiorstwo. |
ciap-media
film-ciap ciap-kamer "kamerowanie" :P "Kamer-media" film-media-montaż w skrócie FMM pomysłów może być mnóstwo... |
VIDEO-CIAPEK
CIAPEK-ART |
Motion Ciapture :-P
|
Cytat:
Cytat:
"Ciaperowanie"? A tak powazniej, - mozna nazwac jak sie chce, Magnolia, Luna, lub Sep - filmowanie pogrzebow albo Wrzask - obsluga przyjec dzieciecych albo Kupa - zdjecia niemowlat i dzieci do woli.... |
Ciapek--Land
|
chłopaki dzięki za zainteresowanie! :)
Tak myślałem, że powstaną nazwy związane z moją ksywką :) Mimo, że używam jej nie tylko na forach, znajomi którzy mnie długo znają ciągle tak na mnie wołają :) to jednak w nazwie firmy niebardzo mi się to podoba. Nie jest po prostu zbyt poważne. Czasami mówi się przecież "ale z Ciebie Ciapa" :) Wolałbym uniknąć tej ksywki w nazwie. Znajomi wiedzą, kliencie-nie i raczej będą się dziwili :) Cytat:
Cytat:
pierwszą skróciłbym do Kam-media @Wawel wolałbym uniknąć nazwiska, aczkolwiek nie jest to głupi pomysł. Nazwy typu - pamiątka ślubna itp. Odpadają. Nie będę się skupiał na samych weselach. Starałem się i będę się starał współpracować z TVP i TVN24 więc videopamiętka itp. chyba nie bardzo. Przyznaje też Tobie rację, że słowo "firma" przy własnej działalności to zbyt wiele. Ale wiadomo-potocznie można używać. Wiadomo o co chodzi. @Yahol - nazwy typu Magnolia, Luna... też mają sens. Fakt. Ale może niekoniecznie kwiato i pralkopodobne ;) Dziękuję wszystkim, wszystkim za dotychczasowe propozycje. Czekam na więcej ;) |
Cytat:
Każdy ma swoje skojarzenia :) |
no fakt :) trochę przedobrzyłem ;)
|
jeśli to firma jednoosobowa to proponowałbym OneMan
|
Astalavista:sciana:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |