![]() |
Problem z PSS Plex.
Witam.
Mam problem z tym programem. Mam plik PSS otwieram go w Plexie uruchamiam opcję DEMULTIPLEX i wszystko ładnie idzie, ale gdy już proces jest zakończony to mam plik .m2v ALE zamiast tego drugiego czyli .wav mam plik nazwie File-09989-Alt0 bez rozszerzenia i nie mogę tego połączyć w multiplexie... Co z tym zrobić ?? |
RTFM ;)
Cytat:
|
Berion ja to przeczytałem, ale i tak nie wiem jak te pliki połączyć, co w tm przypadku trzeba zrobić ??
|
Mnie też to zainteresowało. Więc... należałoby przeczytać jednak ten opis dotyczący Zone of The Enders i prawdopodobnie multipleksacja tylko z poziomu cmd.
Oj nie mam czasu za bardzo na takie zabawy, ale zajrzę. |
Bardzo bym prosił...
EDIT: To samo mam w PSS Demux, mam plik z filmem działa, no ale wiadomo bez dzwięku... a zamiast wev mam plik o końcówce .dat... W MF Audio można odczytać ten plik. |
|
Cytat:
Tutaj jest ten plik jeszcze raz: http://www.megaupload.com/?d=A5UT7SXQ |
Mam go nadal, nie wywalałem. W każdym razie miło, że próbujesz rozwiązać problem samodzielnie.
Ja myślę, że problem polega na czym innym. Gra używa drugiego kanału audio, a nie pierwszego. Ale jak mówiłem jeszcze nie zaglądałem do tego. |
Hmm szczerze powiedziawszy nie myślałem o tym, ale to rodzi teraz kolejne pytania jak zmuxować te dwa pliki aby audio było w drugim kanale ??
|
Nie, nie, bzdury wypisałem. Skoro jest -Alt0 to musi chodzić tylko o pierwszy kanał. Nie możesz też doklejać sobie headera, skoro moduły odpowiedzialne za obsługę PSS tego nie rozumieją. Sprawa jest skomplikowana, ponieważ nie ma scenowych, dedykowanych do tego narzędzi. Square-Enix zrobiło sobie własne, podobnie jak moduł do obsługi tego syfu. Jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby po prostu poprosić jakiegoś programistę z nadwyżką wolnego czasu, żeby zmontował taki program. Ale to to wiesz sam doskonale. ;]
PSS Demux odpada, bo obsługuje tylko standardowe PSS (poza tym tylko w jedną stronę ;)). PS2STR jest oficjalnym wynalazkiem z SDK, ale też jak w przypadku PSS Demux, tylko do standardowych plików (+ IPU które też dosyć często są używane). Zwróciłem uwagę na PSS bo Zone of The Enders ma podobne customy. Niestety po wybraniu jego profilu i suba, wysypuje się przy multipleksacji (może ma na sztywno wpisane wielkości plików). Chciałem jeszcze drania zmusić do współpracy z cmd, ale... nie wiem jak XD Za każdym razem drze się o niepoprawnej komendzie (na razie bawiłem się standardowym *.pss z LoK-Solu Reavera). Kod:
PSS_Plex.exe "c:\test.m2v" "c:\test.wav" "c:\test_2.pss" Generalnie rzecz biorąc to przyszło mi do głowy, żeby dać /STREAM0 i zamiast wave'a dać mu sub. Ten syntax jest jakiś poj*y, a ja mam dziś kiepski humor... |
Wow, wow wow zaraz Berion chcesz powiedzieć, że z CMD daje radę ??
|
Nadinterpretacja :D
Ja, nie daję rady, zmusić go w cmd do współpracy. Jakiś głupi jestem bo nie mogę dojść prawidłowego syntax'u. Wątpię aby to pomogło, skoro gui się wysypuje, ale spróbować można. Szczególnie zaintrygował mnie parametr /STREAM#, tyle, że chyba nie przyjmie *.sub zamiast *.wav. |
Czyli nic już z tym się nie da zrobić ??
|
Musisz znaleźć dobrego samarytanina, który napisze Ci multiplekser. :(
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |