![]() |
rmvb na avi jakim programem najlepiej??
jakim najlepiej programem przekonwertować...z gory dzieki!!!
|
|
W poprzednim poście w którym podałem ci linka jest wiele różnych opisów, trzeba tylko trochę poszukać. :czytaj:
|
a czy trzeba koniecznie konwertować te pliki jakimś programem? Nie wystarczy zmienić rozszerzenia z rmvb na avi? Zmieniłem i chodzi. Tylko mam pytanie, czy tak zmieniony film będzie sie odtwarzał na stacjonarnym dvd? Pytam dlatego, bo na próbe konwertuje na avi Boilsoft RM Converter, ale to schodzi około 2 godzin na 1 plik wielości około 400 MB.
|
Cytat:
|
nie, nie mam potworka, zmieniłem rozszerzenie rmvb na avi, wcześniej w opcjach folderów odznaczyłem, ukryj rozszerzenia znanych typów plików. Przy zmianie system zapytał mnie czy wiem co robie:)
|
Cytat:
To w dalszym ciagu *.rmvb. System rozpoznaje kodek, i jezeli jest zamontowany - odtwarza. Sam plik sie nie zmienia i jest w dalszym ciagu kodowany jako RMV. Jezeli nie masz tego kodeka to rozszerzenia mozesz zmieniac dowolnie - a on i tak nie bedzie dzialal. IMHO - prosciej jest wgrac sobie player do RMV, niz kombinowac, a co do playera stacjonarnego - w instrukcji jest napisane co i jak odtwarza. |
zgadzam się:) Pomimo ręcznej zmiany rozszerzenia na avi, to nadal jest rmbv. Na razie nie mam dojścia do tego stacjonarnego odtwarzacza, więc nie wiem, czy pójdą na nim filmy w formacie .rmbv. W takim razie poszukam jakiegoś konwertera i przerobie ja na avi, bo zależy mi na odtworzeniu ich dziecku na telewizorze a nie monitorze komputera.
|
|
To ja Ci pomoge - nie da rady odtworzyc dvd pliku rm/rmvb - pomijam potworki z allegro, ktore sa pecetami oraz xklocki itp.
http://forum.cdrinfo.pl/f16/rmvb-odt...jonarny-68419/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:23. |