![]() |
Zakończyć płyt to się chyba nie da jedynie można spróbować odzyskać pliki z płyty.Kiedyś odzyskałem zawartość nie zamkniętych płytek na kamerze za pomocą IsoBuster-program zobaczył VOB-y na płycie i skopiował na dysk,program ma wsparcie dla formatów plików używanych w wielu nagrywarkach.Chyba jak pamiętam musi być pełna wersja programu.
|
to na wszelki wypadek powstrzymam sie od wyrzucenia tych wszyskich plytek :P
|
no wiem wiem, ale sprawdzić można :D
innych pomysłów zasadniczo nie mam :nie: swoją drogą jak znajde troche czasu to sprawdze zagadnienie niezamkniętej sesji na nagrywarce stacjonarnej. Czy cokolwiek to ruszy. |
Tylko że w tym wypadku to była nagrywarka stacjonarna. :czytaj:
|
spróbować mozna ;)
na pewno działa w przypadku gdy nagrywarka w komputerze nie zamknęła sesji i nie widać żadnych plików. |
Ale takie płyty nie są widziane przez żaden program do nagrywania, więc Twoje rozwiązanie chyba nie tym razem... :szczerb:
|
Możesz spróbować zamknąć po kolei track, session i disc przy pomocy programy ImgBurn.
Czasami pomaga. Ale lepiej bawić się na kopii płyty, bo zmiany na +-R nie są odwracalne! |
niestety tego sie obawialem, thx za odpowiedz.
|
Na komputerze tego nie zrobisz. :nieee:
Jedyna możliwość, to znaleźć kogoś komu taki (lub podobny) samsung jeszcze żyje i pozamykać wszystkie płyty. :taktak: Ewentualnie innej marki nagrywarka - może któraś zobaczy pliki? :idea: |
Zamykanie płyty DVD
Posiadam nagrywarkę DVD firmy Samsung R135, niestety nie za dobry to produkt albo przynajmniej ten egzemplarz i po 3 miesiącach użytkowania uległ całkowitemu zepsuciu (w serwisie powiedzieli wymiana lasera i to nie koniecznie pomoże). Zwrócono mi pieniądze no i kupiłem nowy sprzęt firmy Panasonic.
Problem w tym ze mam kilkanaście płyt (DVD-R) nagranych na Samsungu i nie zostały zamknięte. Nowa nagrywarka oraz te które mam w komputerach nie widza nagranych sesji. Czy istnieje możliwość zatknięcia tych płyt jakimś programem albo jakieś inne sposoby rozwiązania tego problemu ? Za rady z góry dziekuje. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |