Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Kupię/Sprzedam/Zamienię (https://forum.cdrinfo.pl/f4/)
-   -   [Sprzedam] AIW 9800, WC, SODIMM DDR, BlackBox (https://forum.cdrinfo.pl/f4/aiw-9800-wc-sodimm-ddr-blackbox-81984/)

Wawelski 24.03.2009 10:58

AIW 9800, WC, SODIMM DDR, BlackBox

Wietrzenie szuflad - sprzedają pozostałości po kilku apgrejdach - KLIK.

512MB SODIMM DDR Hynix

SODIMM 512MB Micron

ATI Radeon All-In-Wonder 9800SE @ Pro

Obudowa Chieftec Black Box (USB->PATA)

Srebrny blok wodny na procesor

Zestaw chłodzenia wodnego z obudową

marynarz 24.03.2009 11:05

Regulamin, ceny i takie tam :P

Wawelski 24.03.2009 11:17

Ceny ostatecznej nie znam :P

e) tematy, które będą zawierały jedynie linki do ofert publikowanych na stronach serwisów aukcyjnych lub innych stronach www będą zamykane.
I to mi pasuje :P

Patrix 24.03.2009 12:47

to się zapewno regulamin odpowiednio dostosuje... :> :szczerb:

Bartez 24.03.2009 18:21

@Wawelski
Zasady są dla wszystkich i należy się do nich stosować. Dotyczy to szczególnie użytkowników, którzy nie są pierwszy raz na forum i znają panujące tu reguły.

Wątek zostanie skasowany, jeżeli do 23:59 nie będzie zgodny z regulaminem tego działu.

Patrix 24.03.2009 18:50

Ale tak na serio @Wawelski ma po części rację regulamin na to pozwala ...
Zgodnie z regulaminem masz obowiązek zamknąć temat a nie skasować :>

Wawelski 24.03.2009 18:58

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1013298)
@Wawelski
Zasady są dla wszystkich i należy się do nich stosować. Dotyczy to szczególnie użytkowników, którzy nie są pierwszy raz na forum i znają panujące tu reguły.

Wątek zostanie skasowany, jeżeli do 23:59 nie będzie zgodny z regulaminem tego działu.

No, jak to skasowany?
Regulamin mówi o zamykaniu. Ciebie nie dotyczy regulamin? :P

Update.
O, nastąpiła zmiana regulaminu.
Chyba odwieczna zasada prawna, że prawo nie działa wstecz obowiązuje? Jak zamieszczałem temat to regulamin był taki, jak cytowałem :)

Do tego zapis o końcowej cenie jest nierealny - chyba, że ktoś jest jasnowidzem :P

Ale jak ktoś chce, to mogę podać, że za każdą część 1000 PLN. Prawdziwą cenę końcową będę mógł podać po zawarciu transakcji.

A żeby nie było, że temat zawiera tylko linki, to jest tam też troszkę tekstu. Więcej tam nie mogę dodać (przez IMO chore ograniczenie możliwości edycji postów).

Ale na odczepnego:
Jeszcze raz w dużym skrócie opis. Pompa do CO trzybiegowa firmy CirculatingPumps CP43 (wydajność do 3,8m^3/h), dalej miedziana nagrzewnica. Z nagrzewnicy woda wędruje do dołu do rozdzielacza Gardeny z możliwością regulowania przepływu na każdym z czterech kanałów osobno. Potem do "listwy" z miedzianych trójników łączących 12mm rurki z 1". Dzięki takiej kolejności do nagrzewnicy trafia najcieplejsza woda (pompa robi się dosyć ciepła). Ogromną zaletą tej kolejności jest też to, że jak mi się rozszczelniło się jedno łączenie, to nie było wycieku, tylko układ się zapowietrzał (dzięki temu zaczynał być słyszalny - normalnie pompy nie słychać i dopiero na trójce słychać cichy szum wody w układzie).

Opis V1 przed zmianami

Patrix 24.03.2009 19:34

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1013306)

I to jest właśnie minimalistyczny przykład jak wygląda w Polsce prawo i jak się go nowelizuje ... :szczerb:

rycho 24.03.2009 19:40

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1013311)
I to jest właśnie minimalistyczny przykład jak wygląda w Polsce prawo i jak się go nowelizuje ... :szczerb:

Skończysz w łagrze...

Patrix 24.03.2009 19:49

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1013313)
Skończysz w łagrze...

rycho ma widzę czerwony kompleks.

Bartez 24.03.2009 21:34

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1013306)
No, jak to skasowany?
Regulamin mówi o zamykaniu. Ciebie nie dotyczy regulamin? :P

Update.
Chyba odwieczna zasada prawna, że prawo nie działa wstecz obowiązuje? Jak zamieszczałem temat to regulamin był taki, jak cytowałem :)

Do tego zapis o końcowej cenie jest nierealny - chyba, że ktoś jest jasnowidzem :P

Zamieszczając ofertę w tym dziale masz zamiar coś sprzedać. Dział nie służy reklamie swoich aukcji na allegro. Nie taki był cel jego utworzenia. Jeżeli Ci nie odpowiadają takie zasady, to nie musisz się tutaj ogłaszać.

Cytat:

Ale jak ktoś chce, to mogę podać, że za każdą część 1000 PLN. Prawdziwą cenę końcową będę mógł podać po zawarciu transakcji.
Jak najbardziej możesz podać taką cenę, ale nie będzie ona zbyt zachęcająca, przez co ogłoszenie traci sens. Idąc do sklepu nie negocjujesz przecież ceny chleba, tylko kupujesz, jeżeli uznasz, że Ci odpowiada albo nie.

Cytat:

Więcej tam nie mogę dodać (przez IMO chore ograniczenie możliwości edycji postów).
Już kilka razy tłumaczyliśmy, co to ma na celu. Masz prawo mieć inne zdanie.

Cytat:

Ale na odczepnego:
Nikomu łaski nie robisz, że napiszesz kilka zdań o tym, co sprzedajesz, więc daruj sobie.

Wawelski 24.03.2009 21:53

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1013334)
Zamieszczając ofertę w tym dziale masz zamiar coś sprzedać. Dział nie służy reklamie swoich aukcji na allegro. Nie taki był cel jego utworzenia. Jeżeli Ci nie odpowiadają takie zasady, to nie musisz się tutaj ogłaszać.

Zamieszczając coś stosuję się do regulaminu, a nie do nieznanych mi, skrytych intencji twórcy :P
I jak twórca nie przestrzega regulaminu i nagina go, zmienia w trakcie jakiegoś sporu, na doraźne potrzeby stosując wstecz, to jaki przykład daje innym forumowiczom? Ja wiem, że to popularne u naszych polityków, ale to nie jest dobry przykład do naśladowania.

Cytat:

Jak najbardziej możesz podać taką cenę, ale nie będzie ona zbyt zachęcająca, przez co ogłoszenie traci sens.

Piję do ceny KOŃCOWEJ. W ogłoszeniach podaje się tylko i wyłącznie ceny wywoławcze. Końcową można poznać dopiero po zawarciu transakcji.

Siedzi baca na przyzbie, a obok bawi się malutki owczarek podhalański.
- Baco, sprzedacie mi tego pieska? - pyta przechodzący obok turysta.
- Czemu nii...
- Ile za niego chcecie?
- Pięćset tysięcy.
- Cooo? Chyba kpicie!
Po kilku godzinach turysta znów przechodzi obok chałupy bacy i widząc, że nie ma psa, pyta:
- I co, baco? Sprzedaliście go za pięćset tysięcy?
- Sprzedać, nie sprzedałem. Ale wymieniłem na dwa koty po dwieście pięćdziesiąt!

Cytat:

Idąc do sklepu nie negocjujesz przecież ceny chleba, tylko kupujesz, jeżeli uznasz, że Ci odpowiada albo nie.

Zależy od sklepu. Zdażało mi się (niestety nie w Polsce) wynegocjować taniej po południu, bo już czerstwawy był :P
Tu nie sklep. :)

Cytat:

Nikomu łaski nie robisz, że napiszesz kilka zdań o tym, co sprzedajesz, więc daruj sobie.

Kilka zdań napisałem. Jak mało, to jeszcze fotki, które wszystko wyjaśnią.

KLIK

Mogę wrzucić żywcem te fotki, ale wtedy forum się rozjedzie.

I jeszcze co do blokady edycji postów (przez co tutaj i w wielu innych tematach robi się bajzel, a prawnie też można mieć wątpliwości, czy można autorowi zabronić możliwość edycji jego własności intelektualnej) wyrażałem swoją opinię tutaj.

No i teraz tak
1. Ceną podałem.
2. Oprócz linków jest opis i fotki.
3. Oznacza to, że stosuję się i do starego regulaminu (czyli nie można zablokować tematu) i do nowego (czyli skasować też nie można).

Czy coś jeszcze nie tak? No, poza bałaganem, ale nie mogę edytować :(

pops 25.03.2009 00:45

Znaczy od tej pory można nie podawać cen, wklejać same linki do aukcji, ew. podać cene z dupy i udawać, że się nie wie o co chodzi ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:39.