![]() |
Szklarska Poręba lub okolice-nocleg i co ciekawego?
Jak w temacie,ma ktoś może styczność z tym miejscem,co ciekawego można tam zobaczyć itp no i przede wszystkim moze jakieś sprawdzone noclegi?
Pozdrawiam |
Tjaaa. Jedź ze Szklarskiej do Leśnej - zwiedź zamek Czocha. Tam kręcili Twierdzę Szyfrów. Poza tym wjedź wyciągiem na Szrenicę. Odwiedź Zakręt Śmierci. Niedaleko masz czeską granicę (czyli nie ma granicy - są Czechy) Pojedź na piwo, zahacz o jakiś czeski Zamek. Skorzystaj z licznych biur podróży - jednodniowe wycieczki do Drezna, Pragi, Morawskiego Krasu, Twierdzy Stolpen. Ale to od czerwca chodzi. Poza tym masz oczywiście piesze wejście na Chojnik !!!
Odwiedź Karpacz - wjedź na Śnieżkę (albo wejdź). Zobacz sztolnie w Kowarach. Idź na rybkę do smażalni. Bardzo liczne w Karpaczu i okolicy. Najlepiej jakbyś miał samochód oczywiście... |
no mam samochód-jadę nim pod koniec czerwca tzn planuje ok 24:-) więc mogę pozwiedzać, tylko jakiś ciekawy nocleg musze znaleźć niby dużo tego w necie,ale ciężko coś wybrać.
|
Może Karpacz - hotel Admirał. Ma stronę WWW, chyba nie za drogi. Sprawdź.
|
Myślę ze do wypadów lepsza będzie Sosnówka, ja tam zawsze jadę, biorę kwaterę prywatną, zazwyczaj są wolne pokoje, wiec z marszu można coś dobrego dostac... masz tam blisko do Kowar, Karpacza, Szklarskiej Poręby itp.
|
Muszę się rozejrzeć . Dzięki za propozycje.
A co powiecie o karpaczu jako miejscu noclegowym? |
No więc zdecydowałem się na nocleg w Szklarkiej Porębie na ul. 1-go Maja mam nadzieję,że będe zadowolony. Pozdrawiam
|
Sprawdź czy masz tam miejsce parkingowe. Ze SP masz bliżej do Leśnej i Zamku Czocha.
Jak będziesz jechał przez Jelenią Górę, odwiedź Muzeum Broni Ciężkiej (chodzi o czołgi i działa a nie o Bronię - nawte ciężką ;) ) |
No więc właściciel zapewnił mnie,że jest miejsce parkingowe koło domu. Nie wiem jak ta ulica jest blisko centrum etc ale to i tak nie ma wielkiego znaczenia,bo przecież to SP a nie Warszawa ;-)
Jeszcze nie planowałem trasy tzn pojadę przez Poznań i z tego co widzę to przez Jelenią Górę też,więc jak będzie otwarte to odwiedze Bronię;P |
Cytat:
To już lepiej pod mostem będzie. :taktak: ;p |
Jak widzę na mapie, na 1-go Maja jest dworzec PKS - niezły wybór! ;p
|
Więc nie tak na ulicy bo skoro dworzec jest to przynajmniej mam nadzieję, że wygodne ławki mają ;-P
Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzę :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:14. |