![]() |
Szukam nagrywarki CD/DVD, obsługa dwoma przyciskami START/STOP. Prawie bez obsługowa.
Witam
Poszukuję nagrywarki bezobsługowej. Start zaczynamy nagrywanie, stop i tacka z płytą CD/DVD wyjeżdża. Zależy mi na pominięciu czynności formatowania, inicjalizacji, nadawanie nazwy poliku video, zamykania sesji cokolwiek jeszcze tam się dzieje. Jeżeli potrzebuje buforować niech to robi, a po zatrzymaniu niech wypala i podaje na tacy :D gotowe na PC lub odtwarzaczy stacjonarnych. Atutem byłaby możliwość pobrania sygnału poprzez s-video. |
Czy dziś jest 1 kwietnia :hmm:
|
Nawet Era klękła przy tym zamówieniu:haha:
|
Samsung sie pochlastal.
LG rozwaza harakiri (seppuku) Philips zrezygnowal z patentow. a Pioneer polecial w kosmos. Ludzie z Apple nie odbieraja telefonow bo tarzają sie po podlodze i próbują zlapac oddech. Ale co przeczytaja ten post, to im wraca. |
Najbliższy ideału jest/był magnetowid :idea:
|
Może być więcej przycisków :P
Istnieje jakiś rekorder maksymalnie upraszczający cały proces??? Światełko w tunelu? Tym z Apple się nie dziwię, mam to samo. Magnetowid był doskonałym rozwiązaniem, tylko mało kto go już posiada. |
Cytat:
Cytat:
Chodzi jak zloto. |
Każda współczesna stacjonarna nagrywarka DVD musi zamknąć płytę, by ta była możliwa do odczytania w innym czytniku.
A to już trzeba przeprowadzić ręcznie, przez odpowiedni wybór z menu nagrywarki. Także cokolwiek wybierzesz - będzie podobnie, ale nie aż tak łatwo, jakbyś chciał. |
Magnetowid jest na chodzie. Jest potrzeba wypalania płyt w podobny sposób jak obsługa magnetowidu.
Wiem już, że zamknięcia płyty nie pominę i ręcznego wybierania tej opcji z menu. Może są jakieś nagrywarki ułatwiające to znacznie? Opcja szybkie nagrywanie i tylko zamknąć sesję. Jeżeli nie to trzeba będzie wymyślić coś innego. |
Dzięki za pomoc :haha:
Znalazłem EZ REC i OTR. Temat do zamknięcia. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47. |