![]() |
Producenci pamięci ram
Pamięć ram produkuje duża liczba producentów. Która według was jest najlepsza?
|
Wg jakich kryteriów?
|
Wszystko na kościach Microna jest przeważnie dobre, konkretnie producenci to: Crucial, A-Data (seria Vitesta EE) i Goodram Pro. Oprócz tego jeszcze z doświadczenia polecam PDP Patriot i OCZ.
|
Ja używam kingstony value.
|
Podobno, podobno, pamieci robione przez:
Mushkina, Geila, Corsair - sa naj, naj, naj z kazdej strony. Osobiscie uzywam Kingstonow dedykowanych pod Mac, w PC mam tez Kingstony i nie narzekam. Dobre opinie zbieraja: Patriot (DDR), Infineon, TwinMos. Goodram - te akurat obchodze szerokim lukiem. Ale to zalezy od plyty, systemu, wymagan. Czyli co kto lubi i na co go stac. Na to jak pamiec dziala nie ma reguly. |
Sam miewałem Kingstony, Geile i A-Daty, kupowałem za każdym razem konkretne zestawy, które w danym momencie zbierały dobre opinie. Można wyróżnić konkretnych producentów, którzy są warci uwagi oraz takich, których należałoby właściwie zawsze omijać szerokim łukiem, ale to też się zmienia w czasie i warto przyglądać się konkretnym seriom.
Swoją droga skoro mowa o takich seriach, to przyjrzałbym się chętnie marce XPG (wykreowanej przez A-Datę) - to mogą być ciekawe pamięci... |
Cytat:
|
Ja posiadam kingstona z serii Hyperx o szybkości 1066 i jeszcze jedną kość tego producenta, ale jego szybkość wynosi 800. A waszym zdaniem kingston czy A-Data jest lepsza pod względem stabilności i możliwości overclockingu.
|
overclocking to A-Data z Serii Vitesta EE - polecana wszędzie, ja też mam i polecam.
|
Jakim programem sprawdzić stabilność ram z poziomu systemu windows xp?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |