![]() |
miesięcznik Audio-Video poszukiwany
Witam. :)
Poszukuję miesięcznika audio-video, ze stycznia 2009, a właściwie pewnej jego części na temat optymalnych ustawień TV LCD SHARP LC-32DH77E. Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem w/w odbiornika, lecz przebrnięcie przez wszystkie ustawienia tak aby wydobyć max z tego co oferuje graniczy z cudem, a ustawienia predefiniowane są zbyt przekoloryzowane jak na mój gust. Straciłem kilka godzin na ustawianiu lcd-ka i w sumie jestem zadowolony, ale chciałbym sprawdzić czy nie można jeszcze czegoś wycisnąć z ustawień. ;) Jeżeli ktoś ma ten numer czasopisma proszę o kontakt na priva lub zrobienie skanów i wstawienie np. na http://www.imageshack.us/ :piwo: |
Dział Prenumeraty
Można zamówić interesujący Cię numer, bezpośrednio w redakcji. Trzeba zadzwonić do Działu Prenumeraty i poprosić o wysłanie za pobraniem pocztowym. Można też poprosić o namiary (tych informacji udzieli Filip Kulpa - redaktor naczelny) do specjalisty, który posiada specjalny certyfikat. Przyjedzie do Ciebie i wyreguluje profesjonalnie telewizor przy użyciu specjalistycznych przyrządów. Może się bowiem okazać, że regulacja poprzez menu, będzie niewystarczająca. Przykładowo - może się okazać, że trzeba będzie wyregulować dekoder kolorów, a to można tylko zrobić dysponując specjalną aparaturą. |
Cytat:
Ciekawe ile taka przyjemność ustawiania przez specjalistę kosztuje? :) |
Cytat:
|
hmm ale czy warto sie w to bawić?
Wszak TV to nie monitor dla grafika, który musi być dokładnie kalibrowany adobe pantone blablabla :D W dodatku kolory zmieniają się w zależności od oświetlenia i trzeba mieć czujnik temperatury koloru który to kompensuje. Graficy do komputerów takie dokupują, z telewizorów tylko seria LG Scarlet ma to wbudowane. Więc kolorów nie wyregulujesz - inne sa w słońcu a inne przy żarówce. |
Cytat:
|
Dzięki wszystkim za rady, pomoc. :spoko:
Nie jestem audio/kolor -filem, zależało mi na max wyciśnięciu, ale jednocześnie uśrednieniu jakości kolorów, obrazu do wszystkich programów. Po wyłączeniu wszystkich możliwych ulepszaczy obrazu tv dostał kopa i jestem bardzo zadowolony z jakości wyświetlanego obrazu (Cyfrowy Polsat). :) Póki co odpuszczę sobie dodatkowe, płatne strojenie tv, tym bardziej że okazało się, że serwis sharpa bezpłatnie w ramach gwarancji taką usługę wykonuje w systemie door to door. :) Ale póki nie nacieszę się telewizorkiem nie zamierzam się go pozbywać na 2 dni, że nie wspomnę o ewentualnych rysach podczas transportu... :> |
Zdecydowanie trzeba wyłączyć odszumianie - to strasznie psuje obraz, jeżeli nie jest on zaszumiony :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |