![]() |
Tigier\Leopard na Virtualnym PC
czy któryś programów robiących Virtualny PC daje możliwość zainstalowania Tygiera lub Leopard,a ??
|
Wątpię, ale Yahol lub Gadzina18 będą wiedzieli. :spoko:
Cierpliwości... :czas: :D |
jeśli vmware nie ma obsługi to chyba raczej nic nie będzie mieć, ograniczeniem zapewne jest wściekłe licencjonowanie apple (pozwalają instalować ten system tylko na 'swoich' kompach).
|
Pojecia nie mam :)
Istnieje co prawda VMware fusion pod MacOS, ale czy na PC na VM mozna postawic Tygrysa - nie wiem. Chyba tak. Nigdy tego nie robilem, bo nie bylo potrzeby, zreszta VM zjada tyle zasobow, ze potrzeba silnej maszyny, zeby to pociagnac. Leona to raczej nie - zje wszystkie zasoby i bedzie czekal na wiecej. (istnieje wersja - nieoficjalna - Leona na PC = iDeneb, dostepna w sklepie na rogu Torr i Enta.) |
Kiedyś w necie dostępny był gotowy wirtualny dysk do VMV z tygryskiem, ale aby to odpalić trzeba było posiadać procka zbliżonego do tych montowanych w standardzie w Mac'u , u mnie nei chciało działać ponieważ mój stary procek nie mial obsługi SSE3... :)
|
Cytat:
Zdaje się, że chcesz emulować to na Windowsie lub Linuksie na PC? Łamiesz w ten sposób licencję Apple... zostaje Ci torrent i gotowe obrazy Leo na VMware - tak jest najłatwiej. Druga opcja to ściągnięcie jakiegoś iDeneba albo iPC -takie "distro" OSX pod PC i zainstalowanie tego na maszynie wirtualnej. Wszystko czego Ci trzeba znajduje się*na forach OSX 86. Google też szybko daje odpowiedzi, np co do Tigera, proszę bardzo : http://asendure.wordpress.com/2006/1...server-amd-64/ Z tego co wiem, o ile komuś się już udaje to zainstalować, to są wieeelkie problemy z instalacją hardware .. np akceleracją QE/CI karty graficznej itp, dźwiękiem.. Ogólnie same kłody pod nogi.. Do tego strasznie wolno to działa. Ktoś się kiedyś wypowiadał, że zainstalował Leo na E2200 @ 3Ghz, 4GB ram, i niestety był to ślimak.. Jeżeli już chcesz próbować OSX to zainstaluj go natywnie... można przecież zrobic dual boot. W sieci jest masa poradników do tego, jest to na pewno lepsze rozwiązanie. |
Oj piraci, piraci.
A jak ktoś podaje info, jak zwitaminizować jakiś windowsowy program, to dostaje ostrzeżenie i post wylata. A podpowiadanie, jak złamać licencję Apple to już jest tu dozwolone? |
Cytat:
|
Cytat:
Masz prawo zainstalować tylko na sprzęcie Apple i tylko w odpowiedniej wersji (takiej, jaka była sprzedawana z danym sprzętem. Chyba, że kupiłeś upgrade. Zresztą, podobnie jak z Windowsem OEM - jak kupisz ze sprzętem, to masz prawo instalować tylko na tym sprzęcie. |
jak się ostatnio okazuje, licencja Apple ma dziury... polecam lekturę np na forum myapple.pl. Chodzi o EULA, która to licencja chyba nie ma zbyt wielkiej mocy prawnej w Europie..
|
Podepne sie pod temat - pamieta ktos jak nazywa sie przygotowana pod instalacje na platformach PC X86 wersja MacOS X Leopard?
|
iDeneb ver10.5.5 (to chyba jest ostatnie.
CBN! |
iPC, iDeneb, iAtkos, JaS - słowa klucze;)
|
Bawil sie ktos tymi iOS ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |