![]() |
Problem z wypaleniem DVD+R DL
Nie mogę wypalić koncertu >6gb na płycie DL firmy EMTEC ImgBurn'em. Próbowałem już dwa razy z najmniejszą prędkością, w trybie built oraz nagrywając z pliku iso stworzonego w tym samym programie. Za każdym razem wypalenie przebiega bez zakłóceń ale veryfikacja wykrywa błędy i wszystkie odtwarzacze tylko mielą płytę. Mój sprzęt to laptop HP Pavilion dv 6500 z nagrywarką DVD Slimetype DVD A DS8A1H
Oto Log z ImgBurn'a: Kod:
23:37:50 ImgBurn Version 2.4.4.0 started! |
Tylko po co nagrywasz z predkoscia 1x ?
I zmien plyty na dobre, kup verbatimy i powinny ci sie nagrac |
Myślalem, że im mniejsza prędkość tym większa dokładność nagrywania, poza tym była to druga próba, więc nie chciałem powtórzyć tych samych błędów. Postaram się znaleźć Verbatimy, ale troszke się obawiam, że znów wyrzucę pieniądze w błoto : (
|
To jest laptopowa nagrywarka, czyli de facto wyrób nagrywarkopodobny. :glaszcze:
Jeśli zawiedzie wypalanie verbatima z prędkością 4-8x, to... :niepow: |
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak lecieć do sklepu... Ostatnia nadzieja w verbatimie. Dziękuję Wam bardzo (również za poprawienie Logu : ) )
|
Sprawdz jeszcze Sony. Dobre do wybrednych.
Nawet Toshiba SD-R5372 na nich nagrywała :) To co masz to jakieś combo DVD i BluRaya. |
Kupiłem nowiutkiego, czyściutkiego verbatima i tym razem nawet nie doszło do połowy wypalania... Nie mam już pomysłu jak rozwiązać ten problem...
Kod:
I 23:37:00 ImgBurn Version 2.4.4.0 started! |
Może jestem w błędzie, ale sprawa nie rokuje dobrze. :kreci_gl:
Sam zacząłbym od generalnych porządków w systemie (SP3, defragmentacja, DMA). Następnie sprawdziłbym inne programy nagrywające, chociaż tu cudu bym się nie spodziewał. :nieee: W ostateczności pozostanie zmiana, ale sprzętu - albo nagrywarka na USB, albo wymiana istniejącej (oby nie na jeszcze gorszą), albo zmiana laptopa. :idea: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |