![]() |
Wymazanie pliku z CDR
Czy istnieje możliwość "wymazania" pliku ze zwykłej płyty CD.(wiem, że miejsca po nim nie odzyskam, ale chcę go poprostu usunąć)
P.S. nie ma na tym forum możliwości usunięcia tematu !? |
Napewno jest mozliwosc jesli nagrywasz w trybie pakietowym przykladem jest DirectCd.
Ale miejsca po nim nie odzyskasz(tak jak zauwazyles). Co do usuniecia swojego postu to nie mozna.Pozostaje tylko edycja. |
Dobra, ja ciemny jestem ;).
W jakim trybie nagrywa Nero(5.5.8.2) ? I jeżeli przy nagrywaniuu Nero się da, to jak(krok po kroku) ? |
W Nero nie dasz rady.
Ale powinienes dac w tym jego dodatku, ktory nagrywa pakietowo InCD. Z tym, ze nigdy nie nagrywalem w nim. W DirectCd bylo cos takiego: Po zainstalowaniu normalnie z eksploatora mozna bylo sobie pliki wrzucac metoda kopiuj wklej. A gdy chciales sobie cos usunac to usun i po sprawie. Z tym, ze jak wyzej miejsca nie odzyskasz. A potem trzeba bylo jeszcze zamknac plyte tym programem. Napewno zaraz ktos ci objasni czy dokladnie tak samo jest w InCd |
Cytat:
P.S. Do zapisu pakietowego trzeba sformatowac plyte (tylko raz) wiec nadaja sie do tego chyba wylacznie plyty CD-RW a przynajmniej uzywanie CD-R wydaje sie bezcelowe. |
teoretycznie dogrywajac nowa sesje mozna dany plik w TOC pominac, przez co widac go nie bedzie (gdy ta sesja jest wybrana, a raczej wybrana bedzie defaultowo, poniewaz jest najmlodsza
|
[quote]SpideR (09-06-2002 13:56):
Cytat:
b)bezcelowe? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38. |