![]() |
Verbatim. Oryginalne?
Ilość załączników: 2
Ostatnio kupiłam 16 sztuk płyt Verbatim x52 w jednej hurtowni za 90gr. sztuka.
Cena wydaje się trochę zbyt mała. Czy te płyty są oryginalne? Załączam zdjęcie. Dziwny wydaje mi się brak podkreślenia pod napisem Verbatim. |
Wyglądają na oryginały, a po 90 groszy to niedawno można było kupić dvd. :)
|
Wloz do nagrywarki i odczytaj ATIP plyty i producenta.
Bedziesz miala pewnosc. Choc obecnie to i ATIP podrabiaja. |
to jeszcze ktoś cd kupuje ? :hmm:
|
Dzięki, bo mnie cena zmyliła :P
@up Jak się nie ma napędu DVD to się kupuje CD :P Temat można zamknąć, jak coś. :) |
Cytat:
Koszt normalnej nagrywarki DVD to już 60zł Na CD teraz wydałaś 14,4zł i masz w sumie ~13GB do zapisu Gdybyś poszukała płyt DVD za tą samą cenę miałabyś ~27,8GB do zapisu - czyli oszczędność ! Ot kobiece myślenie, kup tą nagrywarkę nową i Ci się sama zwróci :> |
Pytanie czy się kupuje jeszcze CD jest strasznie pokrętne, bo w erze pierwszych nagrywarek, kupowanie drogich płyt było czymś niezwykłym, a wypalenie ich z sukcesem, na nagrywarce pozbawionej zabezpieczeń przed błędami, wręcz wydarzeniem bohaterskim!
Potem nadeszła era DVD, historia zaczęła się od nowa. Trzeba było być na czasie, mieć wszystkie modele po kolei, wypalać i testować setki płyt, pisać o wyższości LG nad Lite-On, lub odwrotnie, wgrywać biosy, odratowywać nagrywarki, oj działo się działo... Nadeszły nagrywarki BD...i co? Brak entuzjazmu, nikt się nie podnieca, biedni studenci nie odmawiają sobie zupek z torebki aby kupić nową nagrywarkę...no co jest? Gdzie ten entuzjazm? Gdzie to zaangażowanie?... I tu zmierzam do sedna sprawy: Nagrywarki CD są teraz w modzie, nie można już kupić takiej nowej sztuki, a nagrywanie na CD zaczyna być tak fajne, jak słuchanie czarnych płyt. Więc węszę podstęp w tym pytaniu. :> |
Cytat:
Nagrywam muzyke na CD. Jakos tam mam, ze cala muzyke mam na CD, nie na DVD. |
Ot, Patrixa myślenie o matematyce... Nie wiem, jak żeś to poobliczał...
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Lecz suma sumarum racje mam, nie opłaca się kupować CD (do innych celów jak CDA -yahol) A tak w ogóle to nie mam czasu. Idę spać ;p Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05. |