![]() |
Potwierdzam dobrą (moją) opinię o TEACu. Wypaliłem ponad 100 płytek (co prawda żaden wynik) i zero problemów.
Relatywnie chyba stwierdzicie, że na TEACa na tym formum jest bardzo mało narzekań a % użytkowników spory. Parę złotych więcej a problemów dużo mniej. P.S. Wczoraj padł mi programator do zmywarki Whirpool, gdyby była to zmywarka LG - to uznałbym to za uwzględnione w cenie. Ale Whirpool i to Made in Germany? Może ktoś zna adres gdzie takie rzeczy naprawiają albo skupują do naprawy? Cena nowego programarora zabolała mnie - miałbym za to dwa najnowsze modele nagrywarek LG! a tak mam tylko spokój w domu (żona już nie pyskuje, że u mamusi nie musiała zmywać). Pozdrawiam Cię DRAGAL! Jednak udało nam się Ciebie "wykurzyć z nory" i to napewno Ty: na hasło LG reagujesz jak dawniej. 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ForceASPI instaluje ASPI 4.60 na każdym Windowsie.
ASPI to advanced SCSI programming interface. Krótko : to programowy interfejs, przez który programy i system operacyjny komunikują się ze sterownikami urządzeń SCSI. Tyle, że Windows komunikuje się przez ASPI ze wszystkimi napędami SCSI oraz IDE. ASPI wbudowane w win9x jest przestarzałe, a w NT/2k/XP nie ma go w ogóle, stąd problemy. Jak nie umiesz rozpakować tego, co Ci wysłałem, to tu masz linka do polskiego WinRARa : http://rarlab.com/rar/wrar300pl.exe |
sorki za klopot i "zasmiecanie" ale niestety z cdrinfo nie moge, bo jakos sie nie wlacza menedzer downloadu, nawet ten z windowsa a gdzie indziej niestety nie znalazlem :(
prosze jeszcze kogos, kto ma chwilke czasu, o wyslanie mi aspi o numerku 4.60??? chyba ze to "forceaspi" jest lepsze dla Win2000.... i jeszcze jedno: po co w ogole są sterowniki ASPI??? moze to baaaardzo glupie pytanie, ale ja naprawde nie wiem i please for help... :) |
A próbowałeś poszukać na google ? Albo na CDRinfo.pl ? Kiedyś było. Ech, ta dzisiejsza młodzież... :(
|
Cytat:
abu@silesianet.pl |
Wiem ze Nero i Feurio! samo sprawdza przy wlozeniu plyty i te predkosci co ich plyta nie potrafi uzyskac sa nie widoczne przy wyborze nagrywania.. CloneCD pewnie tez tak potrafi :)
|
Re: Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie
Cytat:
a jak sie sprawdza w nagrywarkach Teac predkosc plyt??? |
Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie
Cytat:
1. nie wypalam plyt audio 1:1, zrzucam w EAC a nagrywam w NERO z predkoscia 8x ale raz nagralem x40 na PLATUNUM i wszystko bezproblmowo bylo. 2. Nie uzywam Feurio, ale im mniejsze predkosci tym lepsze zgrywanie tzn jakosc, w EAC mam poustawiane wszystko na najwyzsza jakosc zgrywania i przy zgrywaniu naped osiaga max predkosci ok 10-12x, oczywiscie mozna nawet zmienic na 40x ale kosztem jakosci, corekcji bledow itd.. 3. a dlaczego ma sie zachpwywac niegrzecznie ? :) 4. Dane wypalam tylko z predkoscia x40 z uprzednim testem predkosci plytki. Platinumy i dysany czarne tak nagrywalem, nawet jak na plytce pisalo 16x lub mniej to TEAC rozpoznawal ze mozna nagrywac z wieksza predkoscia i 40x to u mnie na poczatku dziennym do danych. odczyt na innych CDRomach bez problemow. 5.bios 1.0c , jesli nie masz zadnych klopotow to nie wgrywaj nowego bo po co, zeby tylko miec literke f ? :) moze czasami nic nie pomoc a wrecz przeciwnie zaszkodzic. TEAC540 - nie zaluje ze kupilem jest OK i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie przegrywam audio i zwykkle dane. |
4.7 to porażka. 4.71 jest już lepsze, ale też często sprawia problemy. Ściągnij ForceASPI, wywal 4.7x i zainstaluj 4.60. Ta wersja jeszcze nigdy i nikogo nie zawiodła.
|
moglby mi ktos przeslac te aspii 4.17 (czy jakos tak), bo nie moge sciagnac... :(
mail: berry123@wp.pl z gory thx |
Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie
Witam również.
:- jak z kopiowaniem 1:1 płyt Audio na Teacu x40 ? Czy wszystko przebiega spokojnie,skopiowane płyty są OK ? Kopiowałem na samym poczatku jak jeszcze 40xCD nie było, wpyaliłem 24x i wszytko działało OK. :- może ktoś używa Feurio 1.65 z Teakiem x40 ? Jak przebiega współpraca z tym programem ? Bez problemów ? Nie wiem. :- czy Teac po zamontowaniu w miejsce starego palnika zachowuje się grzecznie i od razu podejmuje współpracę ? Miałem wcześniej TEAC W524e i poszło bez problemów. :- czy wypalaliście na 540E już jakieś płytki x40 (np. Platinum) i jak jest z ich odczytywaniem przez inne CD-ROMy ? Wszytko OKiej. :- Czy ktoś próbował skopiować Clone CD płytę Audio z Key2Audio na Teacu x40 ? Jak poszło ? Nie próbowałem. :- z jakim biosem używacie Teaca W540 ? Czy jakieś upgrady coś dawały ? C COś tam dały, niektóre płytki da się teraz wypalać ze speed 40x. Poza tym, sprawuje się doskonale. 0, słownie zero, problemów. ;) Pozdrawiam. Kaol |
sa w cdrinfo (najnowsze) poszukaj
|
a skad wziac jakies dobre i nowe sterowniki ASPI? mam win2000..
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:03. |