Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac-w540e-kopiowanie-audio-ogolne-zachowanie-8232/)

esem 27.11.2002 09:12

Potwierdzam dobrą (moją) opinię o TEACu. Wypaliłem ponad 100 płytek (co prawda żaden wynik) i zero problemów.
Relatywnie chyba stwierdzicie, że na TEACa na tym formum jest bardzo mało narzekań a % użytkowników spory. Parę złotych więcej a problemów dużo mniej.
P.S. Wczoraj padł mi programator do zmywarki Whirpool, gdyby była to zmywarka LG - to uznałbym to za uwzględnione w cenie. Ale Whirpool i to Made in Germany? Może ktoś zna adres gdzie takie rzeczy naprawiają albo skupują do naprawy? Cena nowego programarora zabolała mnie - miałbym za to dwa najnowsze modele nagrywarek LG! a tak mam tylko spokój w domu (żona już nie pyskuje, że u mamusi nie musiała zmywać).
Pozdrawiam Cię DRAGAL! Jednak udało nam się Ciebie "wykurzyć z nory" i to napewno Ty: na hasło LG reagujesz jak dawniej. 8)

dragal 27.11.2002 02:16

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Mam coś takiego od miesiąca. Zachowuje sie bardzo poprawnie, dla mnie (w sumie nowicjusza) zero problemów.
W chwili kupna miałem w ręku LiteOn, 40ka, ale po komentarzu że jest to "jednorazówka" podziękowałem.
Do LG zniechęcił mnie Dragal, PIO4 byłoby dla mnie nie do przeżycia.
Myślę, że TEAC to jest MERCEDES wśród nagrywarek. Zawsze możesz mieć Deawoo, Porsche, Jaguara czy Fiata. W końcu żyjemy w wolnym kraju o gospodarce rynkowej.

co sie tak do mnie przyssales zrobilem Ci cos? Czy masz cos do tresci jakie prezentuje?

Leyo 12.08.2002 08:59

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Mam coś takiego od miesiąca. Zachowuje sie bardzo poprawnie, dla mnie (w sumie nowicjusza) zero problemów.
W chwili kupna miałem w ręku LiteOn, 40ka, ale po komentarzu że jest to "jednorazówka" podziękowałem.
Do LG zniechęcił mnie Dragal, PIO4 byłoby dla mnie nie do przeżycia.
Myślę, że TEAC to jest MERCEDES wśród nagrywarek. Zawsze możesz mieć Deawoo, Porsche, Jaguara czy Fiata. W końcu żyjemy w wolnym kraju o gospodarce rynkowej.

Mój "mercedes" pojechał do serwisu po nagraniu dwóch płytek. Szkoda że to jednak nie BMW (jeżdżę siódmy rok i zero problemów, a ma już wiosen 18")

Marius_The_Mad 12.08.2002 00:33

ForceASPI instaluje ASPI 4.60 na każdym Windowsie.

ASPI to advanced SCSI programming interface. Krótko : to programowy interfejs, przez który programy i system operacyjny komunikują się ze sterownikami urządzeń SCSI. Tyle, że Windows komunikuje się przez ASPI ze wszystkimi napędami SCSI oraz IDE. ASPI wbudowane w win9x jest przestarzałe, a w NT/2k/XP nie ma go w ogóle, stąd problemy.

Jak nie umiesz rozpakować tego, co Ci wysłałem, to tu masz linka do polskiego WinRARa : http://rarlab.com/rar/wrar300pl.exe

berry 12.08.2002 00:09

sorki za klopot i "zasmiecanie" ale niestety z cdrinfo nie moge, bo jakos sie nie wlacza menedzer downloadu, nawet ten z windowsa a gdzie indziej niestety nie znalazlem :(

prosze jeszcze kogos, kto ma chwilke czasu, o wyslanie mi aspi o numerku 4.60???

chyba ze to "forceaspi" jest lepsze dla Win2000....

i jeszcze jedno: po co w ogole są sterowniki ASPI??? moze to baaaardzo glupie pytanie, ale ja naprawde nie wiem i please for help... :)

Marius_The_Mad 11.08.2002 23:44

A próbowałeś poszukać na google ? Albo na CDRinfo.pl ? Kiedyś było. Ech, ta dzisiejsza młodzież... :(

berry 11.08.2002 12:37

Cytat:

Marius_The_Mad napisa***322;(a)
4.7 to porażka. 4.71 jest już lepsze, ale też często sprawia problemy. Ściągnij ForceASPI, wywal 4.7x i zainstaluj 4.60. Ta wersja jeszcze nigdy i nikogo nie zawiodła.
moglbys mi ją wyslac na maila?
abu@silesianet.pl

anka725 11.08.2002 12:11

Wiem ze Nero i Feurio! samo sprawdza przy wlozeniu plyty i te predkosci co ich plyta nie potrafi uzyskac sa nie widoczne przy wyborze nagrywania.. CloneCD pewnie tez tak potrafi :)

berry 11.08.2002 11:57

Re: Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie

Cytat:

maareczek napisa***322;(a)
4. Dane wypalam tylko z predkoscia x40 z uprzednim testem predkosci plytki. Platinumy i dysany czarne tak nagrywalem, nawet jak na plytce pisalo 16x lub mniej to TEAC rozpoznawal ze mozna nagrywac z wieksza predkoscia i 40x to u mnie na poczatku dziennym do danych. odczyt na innych CDRomach bez problemow.

TEAC540 - nie zaluje ze kupilem jest OK i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie przegrywam audio i zwykkle dane.

a jak sie sprawdza w nagrywarkach Teac predkosc plyt???

maareczek 11.08.2002 11:22

Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Witam !
Mam pytania dotyczące Teaca W540. Do jego posiadaczy, którzy może mają jakieś nowe doświadczenia :
- jak z kopiowaniem 1:1 płyt Audio na Teacu x40 ? Czy wszystko przebiega spokojnie,skopiowane płyty są OK ?
- może ktoś używa Feurio 1.65 z Teakiem x40 ? Jak przebiega współpraca z tym programem ? Bez problemów ?
- czy Teac po zamontowaniu w miejsce starego palnika zachowuje się grzecznie i od razu podejmuje współpracę ?
- czy wypalaliście na 540E już jakieś płytki x40 (np. Platinum) i jak jest z ich odczytywaniem przez inne CD-ROMy ?
- Czy ktoś próbował skopiować Clone CD płytę Audio z Key2Audio na Teacu x40 ? Jak poszło ?
- z jakim biosem używacie Teaca W540 ? Czy jakieś upgrady coś dawały ?

Może jeszcze ktoś będzie miał jakieś uwagi. Nagrywarka W540 jest w końcu popularna i warto zebrać o niej informacje bezpośrednio z "pola walki" :)
Pozdrawiam Wszystkich
Jabba

1. nie wypalam plyt audio 1:1, zrzucam w EAC a nagrywam w NERO z predkoscia 8x ale raz nagralem x40 na PLATUNUM i wszystko bezproblmowo bylo.
2. Nie uzywam Feurio, ale im mniejsze predkosci tym lepsze zgrywanie tzn jakosc, w EAC mam poustawiane wszystko na najwyzsza jakosc zgrywania i przy zgrywaniu naped osiaga max predkosci ok 10-12x, oczywiscie mozna nawet zmienic na 40x ale kosztem jakosci, corekcji bledow itd..
3. a dlaczego ma sie zachpwywac niegrzecznie ? :)
4. Dane wypalam tylko z predkoscia x40 z uprzednim testem predkosci plytki. Platinumy i dysany czarne tak nagrywalem, nawet jak na plytce pisalo 16x lub mniej to TEAC rozpoznawal ze mozna nagrywac z wieksza predkoscia i 40x to u mnie na poczatku dziennym do danych. odczyt na innych CDRomach bez problemow.
5.bios 1.0c , jesli nie masz zadnych klopotow to nie wgrywaj nowego bo po co, zeby tylko miec literke f ? :) moze czasami nic nie pomoc a wrecz przeciwnie zaszkodzic.

TEAC540 - nie zaluje ze kupilem jest OK i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie przegrywam audio i zwykkle dane.

Marius_The_Mad 11.08.2002 01:33

4.7 to porażka. 4.71 jest już lepsze, ale też często sprawia problemy. Ściągnij ForceASPI, wywal 4.7x i zainstaluj 4.60. Ta wersja jeszcze nigdy i nikogo nie zawiodła.

berry 10.08.2002 18:09

moglby mi ktos przeslac te aspii 4.17 (czy jakos tak), bo nie moge sciagnac... :(

mail:
berry123@wp.pl

z gory thx

K4r0l 10.08.2002 16:17

Re: Teac W540E ,kopiowanie Audio, ogólne zachowanie

Witam również.

:- jak z kopiowaniem 1:1 płyt Audio na Teacu x40 ? Czy wszystko przebiega spokojnie,skopiowane płyty są OK ?

Kopiowałem na samym poczatku jak jeszcze 40xCD nie było, wpyaliłem 24x i wszytko działało OK.

:- może ktoś używa Feurio 1.65 z Teakiem x40 ? Jak przebiega współpraca z tym programem ? Bez problemów ?

Nie wiem.

:- czy Teac po zamontowaniu w miejsce starego palnika zachowuje się grzecznie i od razu podejmuje współpracę ?

Miałem wcześniej TEAC W524e i poszło bez problemów.

:- czy wypalaliście na 540E już jakieś płytki x40 (np. Platinum) i jak jest z ich odczytywaniem przez inne CD-ROMy ?

Wszytko OKiej.

:- Czy ktoś próbował skopiować Clone CD płytę Audio z Key2Audio na Teacu x40 ? Jak poszło ?

Nie próbowałem.

:- z jakim biosem używacie Teaca W540 ? Czy jakieś upgrady coś dawały ?

C
COś tam dały, niektóre płytki da się teraz wypalać ze speed 40x.

Poza tym, sprawuje się doskonale.
0, słownie zero, problemów. ;)

Pozdrawiam.
Kaol

loko 10.08.2002 12:55

sa w cdrinfo (najnowsze) poszukaj

berry 10.08.2002 12:03

a skad wziac jakies dobre i nowe sterowniki ASPI? mam win2000..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:03.