![]() |
DVD-R DL w nagrywarce TssTcorp ?
Witam, otóż mam mały problem. Może jednak na początek się przywitam, bo jestem tu nowy, a więc Witam wszystkich!
wracając do tematu, piszę go ponieważ mam problem z nagrywaniem płyt dvd-r dl. Moja nagrywarka to TSSTcorp TSL632d w laptopie Dell. Jako że nie zwracając uwagi na standardy kupiłem kilkanaście płyt DVD-R DL Verbatima, wkładam do nagrywarki a ona rozpoznaje ją jako CD-R :D Dalej, badając sprawę w programie Nero CD-DVD speed odkryłem że jest jto jednak płyta DVD DL. Ale jest małe ale, moja nagrywarka ( zorientowałem sie dopiero teraz :spoko:) ne nagrywa DVD-R DL tylko DVD+R DL (to sprawdziłem i bez żadnego problemu się nasmoliło) Więc moje pytanie brzmi : Czy jest jakieś Firmware do tego palinka pozwalające nagrywać DVD-R DL ? Pamiętam że liteona kiedyś można było przerobic podobnie tylko ze bez DL. Obecnie używam Firmware regionfree , i nie podaje zadnej daty czy wersji. tzn DE04 Pozdrawiam, Mateusz |
Nic nie zrobisz. :nie:
Ten napęd nie nagrywa DL minusów i żaden firmware na to nie pomoże. :glaszcze: http://support.dell.com/support/edoc...ed%20Functions |
dokladnie jak ppisze Jou
odradzam kombinacje - szkoda pieniedzy na nowy naped zakup plyt przelknac, sprobowac je odsprzedac koledze albo na allegro jezeli jest ich duzo i kupowac wlasciwe |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |