![]() |
Pixelplus
zarejestrowałeś się na forum, "które jest połączone z serwisem o tematyce IT to są na nim przynajmniej experci na poważnie zajmujący sie szeroko pojętym IT, prezentujący wysoki poziom wiedzy oraz mogący się pochwalić bogatym doświadczeniem w branży IT." to bardzo dobra okazja, aby się czegoś nauczyć :taktak: a nie z góry zakładać że ma sie rację. Jeżeli natomiast robisz to celowo, to chyba już najwyższy czas zakończyć zabawę. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo obecnie sprzedawane plyty sa skonstruowane do szybkich zapisow a nie do wolnych nagrywarki takze dlatgo w firmware nie ma juz zapisu ze dana plyte mozna nagrac z predkoscia 4x, najwolniej jest 8x lub 16x i oczywiscie mowa tu o zapisie plyt cd-r Jak bys poczytal troche forum to bys z siebie tutaj blazna nie robil |
starzy userzy wiedza, ze pixelplus gada same glupoty i w jego postach nie ma nic wartosciowego
problem w tym - ze mlodzi tego nie wiedza i nie daj boze potraktuja to jako dobra porade? i potem stwierdza, ze taka porade uzyskali na naszym forum... |
Cytat:
To kwestia oprogramowania diagnostycznego - ja polecam Nero InfoTool |
Cytat:
Im wolniej nagrywasz tym jest mniej błędów a nie na odwrót. Wynika to z tego, że im większa prędkość tym laser szybciej musi 'wrzucić' na płytę większą ilość danych i mówiąc wprost - struktura danych może (a nawet będzie) zawierać błędy.Łatwo to można sprawdzić - weź 2 identyczne płyty i na obu nagraj to samo (błędy najlepiej są słyszalne na audio), tylko że jedną wypal z prędk. 2x a drugą max dla danej nagrywarki, później posłuchaj sobie obu płyt na zestawie audio..... Jak mogą się nagrać skoro twierdzisz, że w FV nie ma tych prędkości? Sam sobie przeczysz...... |
Cytat:
Nie nagrasz aktualnie produkowanych plyt z tak niska predkoscia bo nie dosc ze sie nie nagraja bo w firmware nie ma tych predkosci to nawet jak sie nagraja to bede mialy wiecej bledow niz przy nagraniu z predkoscia 24x |
Bródka - bzdura;
Sprawdziłem i PSX rzeczywiście ma blokadę odczytu na max 8x. Jedyna metoda to zamontowanie starszej wersji firmware nagrywarki...... |
nic nie zrobisz i nagrywaj z predkoscia 24x-32x i powinno ci bez problemu odczytac ta plyte na psx o ile plyta jest dobrej marki
|
Prędkość nagrywania
Witam , chciałem nagrać Gran Turismo 2 na płytce w alkoholu 120% albo w nero , niestety , najniższa prędkość jaką mogłem ustawić to 16x a wiem że dla psx max to 8x ... co począć ??:p , co zrobić żeby ustawić niższą prędkość ...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:45. |