![]() |
Do SMSa i uLE są polskie czcionki i plik językowy, także żadna nowość. HDL był hackowany i też jest pl. Np. w w moim ELF-Packu są.
Natomiast: OSDSYS jest i będzie po angielsku. To, że możesz wpisać STEFAN, a pod to podlinkować jakiś program nie oznacza, że jest po Polsku. Nie ma polskich znaków to raz, a dwa że wszystkie inne opcje są w takim języku jak bios konsoli bo i po prostu nie były patchowane. |
dobrze to jakim cudem na allegro są polskie wersje
Kod:
http://allegro.pl/item622709227_przerobka_ps2_pl_menu_13_opcji_gwarancja_nowosc.html |
A co ma FMCB do spolszczenia SMSa? Nic.
Instalator FMCB nie będzie spolszczony i gui zostało tak napisane, aby za łatwo nie było (ze względu na to, że nie jeden by chciał podmieniać loga, nicki twórców itp.). Jeśli pytasz o hackowany OSDSYS to nie da się. |
menu i spolszczony sms
|
A co tam w nim chcesz niby spolszczać?
|
OK Dzięki dałem rade ze wszystkim
Mam pytanie znajdę gdzieś free mc bot'a po polsku ?? albo poradnik/tutorial jak spolszczyć ?? |
I tak ma być. Bo to tzw. "ESR Disc". ;)
O instalacji FMCB jest stosowny topik i tutorial. Cytat:
|
Cytat:
brak pliku system.cnf |
Cytat:
|
Tworzysz na pendrive katalog SWAPMAGIC. Do niego wrzucasz ulelf pod nazwą SMBOOT0.ELF. Wrzucasz zawartość archiwum FMCB do tego samego katalogu. Plikowi FREE_MCBOOT.ELF zmieniasz nazwę na SMBOOT1.ELF. Do katalogu INSTALL (powstał po rozpakowaniu FMCB) wrzucasz ulelf pod nazwą BOOT.ELF. Podłączasz pendrive do PS2 i startujesz SWAPMAGIC. Po uruchomieniu SM wciskasz klawisz góra na krzyżaku i L1. Wystartuje ulelf. Skopiuj sobie savy na pendrive (backup). Restartujesz konsole. Wciskasz klawisz góra + L2 po wystartowaniu SM. Uruchamia się instalator FMCB. Ja przed instalacją FMCB formatuje kartę pamięci z poziomu FMCB (nie wiem czy to konieczne). Instalujesz FMCB. Gotowe. Poczytaj przed instalacją ten tutorial:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ |
dobrze to jak zainstalowac fmcb
jeżeli posiadam nieprzerobioną konsole i swapm magic jedynie płyta DVD |
Nie rozumiem po co chcesz się w to bawić zamiast po prostu zainstalować FMCB.
|
a moze mi kts wytłumaczyć w pkt co ma sie znaleźć na plycie DVD aby zainstalować ulef
jakie pliki maja byc format itp |
Swap Magic składa się z dwóch płyt CD dla CD i DVD dla DVD.
|
mam jeszcze jedne pytanie mam swap magic 3.6 plus
i chciał bym to zrobić tzn wgrać uLaunchELF na CD to swap magic odczyta czy nie bo tam pisze ze tylko DVD |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33. |