![]() |
Wyszukaj zamiast otwórz, pomocy!
Witam.
Od jakiegoś czasu pojawił się na moim komputerze problem. Po 2-krotnym kliknięciu na którąś z partycji zamiast otwierania włącza się opcja ''wyszukaj''. Byłem z tym problemem na dobreprogramy, ale potraktowali mnie olewczo. Z tego co wiem przygarnąłem jakiegoś wirusa i chcę się go pozbyć. Jako, że jestem raczej amatorem jeżeli chodzi o takie problemy to proszę o pomoc i napisanie krok po kroku co mam zrobić i jak. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Karol |
Przeskanuj komputer dobrym programem AV oraz SpyBotDestroy.
|
nic nie dało,problem pozostał
|
Cytat:
Jeżeli to nie to, to pomyślimy o czymś innym lub ktoś inny zaproponuje coś innego. |
Pliku autorun.exe nie widzę, na C znajduje się jakiś pilk AUTOEXEC (plik wsadowy) moze chodzi o to?
|
Cytat:
Edit: Masz tutaj taki programik ComboFix -> http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe Ściągnij, uruchom, jeżeli znajdzie pliki autorun.inf to powinien je usunąć i wszystko powinno wrócić do normy. Tyle na dzisiaj, idę spać :) |
To jest bug windowsowy z ustawieniami folderów.
Miałem kiedyś to samo - trzeba zmieniać w rejestrze :taktak: Jak nikt tu do jutra ci nie pomoże, to ja jutro odszukam, co trzeba zrobić :) |
Sprawdź to:
start => uruchom =>wpisz: regsvr32 /i shell32.dll i zatwierdź OK. |
Nie odzywa się, może już jest po formacie :D
Poczekamy aż znowu zachce mu się wejść w typy plików i będzie miał to samo :haha: |
Nie odzywa się, bo miałeś mu pomóc "do jutra", a Tyś zawiódł :jezyk:
Zły człowiek z Cię :bicz: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |