![]() |
Dlink 524 i problem z siecią bezprzewodową
Problem wygląda następująco - mam sieć osiedlową podzieloną przez router D'link 524 na 3 komputery.
Jeden komputer jest połączony kablem i on działa ok. Dwa pozostałem to laptopy i łączą się z siecią bezprzewodowo. Jak do tej pory nie było z nimi problemów ale teraz nagle coś się stało. Nie mogę się podłączyć do internetu - cały czas laptopy nie chcą się podłączyć do sieci tworzonej przez router. Wpisuję hasło uwierzytelniające ale router go nie akceptuje a ponadto wydaje mi się, że skraca mi hasło przy wpisywaniu... Co to może być? Tak jak mówię - jak do tej pory wszystko działało ok a na routerze ani na laptopach nic nie zmieniałem. Ustawienia routera są takie: szyfrowanie WPA-PSK/WPA2-PSK network ssid broadcast enabled router przydziela ip dynamicznie komputerom w sieci hasło ma około 18 znaków |
Czasem warto go odłączyć z prądu na jakieś 20 sekund - warto na wstępie spróbować - ten router ma czasem dziwne zwyczaje ;) Zwłaszcza jeśli nic nie kombinowałeś w międzyczasie, jeśli to nic nie da to polecam zresetować konfigi sieciówek wifi w laptopach i ustawić je na nowo.
|
Ściągnij najnowszy firmware, i problem zniknie. Też tak kiedyś miałem z tym sprzętem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |