![]() |
Przenoszenie witryny www. Pomoc.
Witam.
Posiadam witrynę na Dream host.com Jednak nie spełnia moich oczekiwań , dlatego chcę przenieść moją strone na inny serwer. Nigdy wcześniej tego nie robiłem i potrzebował bym kilku porad co trzeba i o czym należy pamiętać aby nie stracić zawartości strony? Dziękuję. |
wszystko zależy jaka to jest witryna, tzn. co obsługuje (jakaś baza danych, czy tylko "goły html, php)
jeśli to prosta stona w php lub html - to kopiujesz zawartość na hdd i przerzucasz ją na inny serwer (zachowując strukturę kataloogów tak jak to było na serwerze z którego zgrywałeś)- i działa - najprościej :> jeśli z bazą danych to jeszcze musisz zrobić backup bazy oraz zmienić wpisy w plikach odwołujących się do tej bazy (adresyitp.) chyba to tak po krótce |
Jest to rozbudowane forum. Z dużą bazą danych.
Czyli mam rozumieć ze po prostu przenoszę katalogi na nowy serwer robię import i działa?? Nie znam się zbytnio na bazach danych jak zaktualizować wpisy? |
http://www.google.pl/search?q=przeno...ient=firefox-a
zależy jeszcze wszystko od tego jakie masz forum |
A co na to autor skryptu forum? Powinien opisać procedurę przenoszenia.
A jak to autorskie rozwiązanie właściciela serwera - to masz problem. |
Cytat:
A co do tych katalogów to też jeszcze zależy. Jak np. używasz modrewrite to trzeba to będzie dostosować pod nowe ścieżki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |