![]() |
Cytat:
|
LOL wy chyba nawet czytać NIE potrficie a takie bzudry piszecie, wyraźnie napisałem że: testowałem wszystkie programy do nagrywania a jeśli chodzi o płyty to wszystkie możliwe, wykupiłem po kilka płyt z każdej firmy i różnych rodzajów, ashambo ImgBurn i inne też dają komunikat: Płyta jest pełna
ps: zanim coś napiszesz przeczytaj dokładnie mój post, chyba nie musze tłumaczyć to to naczy: Czytanie ze zrozumieniem :D |
Cytat:
|
o LOL przecież po pierwsze Windowsowy kreator nagrywania płyt nie nagrywa płyt DVD! tylko zwykłe CD.
tanią płyte - i tu może być problem! KUPUJCIE VERBATIMY a nie jakieś GIGAMASTERY, HAWKI i inne gówna. płytę DVD jak i CD nagraj w Ashampoo lub ImgBurn. możesz ściągnąć również triala Nero 6, który jest w dziale Pliki :) |
Tu nie chodzi o program do nagrywania bo testowałem już wszystkie i zawsze jest ten sam problem, oststnio kupiłem jakąś tanią płyte (czystą) 700MB a wszystkie programy do nagrywania mi mówią że wolnego miejsca jest tylko !! 300MB, pojęcia nie ma czy to wina nagrywarki czy podłączenie i ustwaienia, nie wiem już co mam z tym zrobić !
|
cóż to za okropny program do nagrywania :szczerb:
zaopatrz się w coś porządnego jak Ashampoo albo ImgBurn :taktak: (oba są darmowe, więc nie powinno być problemu z zaopatrzeniem) Ten sprzęt nie jest wybredny jeżeli chodzi o nośniki. Jak na razie 112 (to prawie to samo) odmówiło współpracy jedynie z podstawkami Shivaki DVD+R DL :szczerb: |
Przecież kolega napisał, że nie ma gwarancji :>
A czy przypadkiem te płyty nie były zamknięte po nagraniu? :> |
kąkretnie - konkretnie!
oddaj na gwarę, może ona jest zwalona? |
Problem z PIONEER DVD-RW DVR-212
Witam Nagrywarka i jej parametry: Device: PIONEER DVD-RW DVR-212 Drive - Letter: G Firmware: 1.28 (po aktualizacji ) Burn-Proof: Supported Max Read Speed: 40,0X 7056 KB/s Max Write Speed: 40,0X 7056 KB/s Read/Write: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM, DVD+DL: YES TO ALL. Parametry wykonane Programem: DP Simple Burner 1.1 Beta8 Portable Version. Nagrywarka była w zestawie PC, gwarancja była na 12 miesięcy, nigdy jej nie używałem a teraz po stracie gwarancji okazało się: Nie nagrywa mi Płyt, Pojawia się komunikat że płyta jest PEŁNA a nie jest...?, inny komunikat: Błąd nie można nagrać płyty, albo: Dysk nie jest Nagrywalny, proszę umieścić w napędzie dysk nagrywalny. Dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić. Firmwale i sterowniki Aktualizowałem więc co jest grane, dodam tylko tyle że nagrywa mi płyty typu: tanie za 49gr z Tesco CD-R 700MB, kąkretnie: GIGAmaster CD-R 52x, niestety żadnych innych mi nie nagrywa, wykupiłem płyty po kilka sztuk z każdego rodzaju/Firmy i nie nagrywa na nie? System: XP SP3 Screen'y: http://img16.imageshack.us/gal.php?g=zapisywaniele.png Screen'y ustwaień: http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dvd2.png Proszę o Pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:11. |